مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج

آمار بالای طلاق در ایران و جهان نشان دهنده این است؛ که زوجین بدون در نظر گرفتن شرایط و موضوعات مختلف، زندگی مشترک را آغاز نموده و در بیشتر موارد به طلاق ختم می‌شود. مشاوره ازدواج می‌تواند با راهنمایی زوجین قبل و حین ازدواج منجر به استحکام رابطه آن‌ها شود. مشاوره ازدواج به زوج‌ها کمک می‌کند بهترین فرد را برای زندگی خود انتخاب کنند و با دیدی باز برای زندگی مشترک خود تصمیم بگیرند. مشاور در جلسات مشاوره اعتقادات و نظرات افراد را در مورد مسائل مهمی مانند کار، فرزند، مسائل اقتصادی، اعتقادی، جنسی و عاطفی مورد بررسی قرار می‌دهد؛ که این موضوع باعث آشنایی بیشتر دو فرد با یکدیگر و انتخاب زوج مناسب برای زندگی مشترک می‌شود.

آشنایی با مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج زمانی رخ می‌دهد که زوجین برای شروع یا حل مشکلات رابطه از یک متخصص در این زمینه کمک می‌گیرند. طبق آمار موجود نزدیک به 50 درصد از زوج‌های متاهل در آمریکا در مقطعی از ازدواج خود به مشاوره می‌پردازند؛ البته این ارقام در کشور ایران بسیار پایین‌تر است زیرا زوجین از اهمیت مراجعه به مشاور به ویژه مشاوره ازدواج اطلاع زیادی ندارند. مشاوره ازدواج و زوج تراپی درصورتی که در زمان صحیح مورد استفاده قرار بگید می‌تواند تاثیرات مثبت زیادی بر روی روابط زوجین بگذارد و منجر به روابط طولانی مدت و کاهش آمار طلاق شود. طبق تحقیقات موجود نزدیک به 70 درصد از افرادی که به مشاوره ازدواج مراجعه کرده‌اند تاثیرات مثبتی را بر روی رابطه خود مشاهده کرده‌اند.

مشاوره ازدواج به صورت مشترک انجام می‌شود و زوجین برای درک و حل تعارضات برای بهبود روابطشان از این نوع مشاوره استفاده می‌کنند. همان طور که اشاره شد در این روش زوجین با هم به جلسات مشاوره مراجعه می‌کنند تا مشکلات رابطه خود را بررسی کنند. درمانگران مشاوره ازدواج را یکی از سخت‌ترین انواع مشاوره در نظر گرفته‌اند زیرا احتمال صدمه زدن و دعوا کردن زوجین در جلسات مشاوره وجود دارد. مهم‌ترین مشکلی که زوجین در جلسات مشاوره با آن روبه‌رو می‌شوند این است که می‌خواهند  از این اه درمانی برای اثبات اشتباه همسرشان استفاده کنند و همین اتفاق می‌تواند مشکلات بیشتری را به‌وجود بیاورد. پس از اینکه تصمیم به دریافت مشاوره گرفتید باید مشاوری را انتخاب کنید که هر دو زوج با او احساس راحتی داشته باشند.

بهترین نوع مشاوه ازدواج کدام است؟

روش‌های متفاوتی برای دریافت مشاوره ازدواج وجود دارند که هر کدام به شکلی به موضوع و مشکل ایجاد شده نگاه می‌کنند. مشاور و زوجین با توجه به شرایط خود می‌تواند بهترین نوع مشاوره ازدواج را انتخاب کنند. هر نوعی از مشاوره ازدواج را که دریافت می‌کنید تا زمانی که هر دو زوج برای بهبود رابطه تلاش نکنند؛ نمی‌توانند نتایج مثبت را بر روی رابطه خود  مشاهده کنند.

  1. درمان شناختی رفتاری: در این نوع درمان از زوجین خواسته می‌شود افکار خود را بازگو کنند ؛ تا بتوانند نیازها و خواسته‌های خود را به‌صورت مستقیم و قاطعانه از یکدیگر بخواهند.
  2. روش گاتمن: این روش بر روی رفتارهایی مانند انتقاد، تحقیر، حالت تدافعی تمرکز می‌کند؛ که منجر به اختلاف و اغلب جدایی می شود.
  3. درمان عاطفی متمرکز (EFT): این روش بر روی شدت احساسات و تنظیم هیجانی تمرکز دارد و از آن به عنوان ابزاری برای ایجاد پیوندها و اعتماد بین زوجین استفاده می‌کند. این درمان برای گسترش درک زوج از احساساتشان کار می‌کند و آنها را قادر می‌سازد تا واکنش‌های عاطفی خود را کنترل کنند و ارتباط عمیق‌تری را تقویت کنند.
  4. روان درمانی مثبت گرا: درمان روانشناسی مثبت گرا بر تقویت ویژگی ها و رفتارهایی مانند خوش بینی، شادی، خلاقیت، پشتکار و امید در زندگی روزمره فرد تمرکز دارد، در حالی که درمان متمرکز بر راه حل (SFT) همانطور که از نامش پیداست، هدف و راه حل است.
  5. درمان متمرکز بر راه حل (SFT)

مشاوره قبل از ازدواج 

مراجعه به مشاور در هر زمانی از زندگی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد؛ به ویژه در موقعیت‌های حساسی مانند ازدواج می‌تواند بیشترین کمک را به شما بکند. مشاور می‌تواند به شما کمک کند که بهترین تصمیم را بگیرید و فرد مناسبی را انتخاب کنید. مراجعه به مشاور یکی از ساده‌ترین کارهایی است که می‌توان انجام داد؛ و طبق تحقیقات تا حدود 50 درصد امکان و آمار طلاق را کاهش می‌دهد. مشاوره قبل از ازدواج توسط افراد مجربی مانند روان‌پزشک و روانشناس اتفاق می‌افتد. مشاوره به شما کمک می‌کند تا پارتنر خود را بشناسید و با دید کاملا باز برای ازدواج تصمیم بگیرید.

با مراجعه به مشاور افراد می‌توانند از ویژگی‌ها و اشکالات خود با خبر شده و آن‌ها را در کنار شریک زندگی خود و به کمک مشاور حل کنند. مشاوره یک نوع گفتار درمانی است که به افراد کمک می‌کند درباره چالش‌ها و احساسات خود بدون احساس ترس یا شرمندگی صحبت کنند. مشاور در طی جلسات مشاوره دید کلی رابطه و ازدواج شما را رسم می‌کند؛ و از شما می‌خواهد اهداف و خواسته‌های خود را برای ازدواج بازگو کنید. در این صورت خواسته‌ها و عقاید دو طرف درمورد موضوعات مختلفی مانند اقتصادی، جنسی، فرهنگی و اعتقادی گفته شده و افراد متوجه می‌شوند که توانایی تشکیل زندگی با فرد مقابل را دارند یا خیر.

مشاوره قبل از ازدواج

مزایای مشاوره ازدواج

مزایای مشاوره قبل از ازدواج این است که شما می‌توانید به صورت کامل فرد مقابل خود را بشناسید و از اهداف او برای زندگی و آینده مطلع شوید. این موضوع به شما کمک می‌کند که قدم‌های محکمی را برای آینده و زندگی مشترک خود بردارید. همه‌ی زوج‌ها برای شروع زندگی خود نیازمند مشاوره هستند؛ که باعث می‌شود شناختی که از یکدیگر پیدا می‌کنند شناختی سالم و واقعی باشد. معمولا افراد قبل از ازدواج می‌خواهند همه چیز را رویایی نشان دهند در حالی که زندگی واقعی رویایی نیست. رویایی نشان دادن زندگی باعث می‌شود که در ابتدا بین افراد عشق آتشین وجود داشته باشد اما با گذشت زمان این احساس از بین می‌رود و بین زوجین فاصله می‌افتد. در ادامه به چند مورد از مزایای مشاوره ازدواج اشاره خواهیم کرد.

دستیابی به اهداف مشترک

شما و پارتنرتان به احتمال زیاد انتظارات و دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به ازدواج و زندگی مشترک خود دارید. با مشاوره ازدواج می‌توانید اهداف خود در مسائل مختلف را بررسی کنید و به یک هدف مشترک برسید. با راهنمایی‌هایی که پیش از ازدواج از طرف یک فرد متخصص دریافت می‌کنید، می‌توانید تفاهم بیشتری با پارتنر خود پیدا کنید؛ و اهداف خود از زندگی مشترک را مشخص کنید. میزان صمیمیت جنسی، تعداد فرزندان، مشخص کردن موقعیت شغلی خود برای فرد مقابل، موقعیت مالی و … از موضوعاتی است که در جلسات مشاوره مورد بحث قرار می‌گیرد.

مشاوره بدون دخالت

یکی از مزایای مشاور یا روانشناس این است که بدون داشتن قضاوت یا احساسات درمورد رابطه شما می‌تواند بهترین نظر را درمود تصمیم شما به صورت علمی بیان کند. مشاوره قبل و یا در حین ازدواج می‌تواند کیفیت زندگی مشترک شما را بالا ببرد و در مشکلات و دشواری‌های زندگی، به شما کمک می‌کند. مشاور همچنین به شما نقاط ضعف و قوت طرف مقابل و رابطه پیش رو را می‌گوید ولی تصمیم نهایی را به عهده خود شما می‌گذارد. شما می‌توانید با مراجعه به مرکز روانشناسی تخصصی دکتر بیات در مورد آینده و زندگی مشترک خود بهترین تصمیم را بگیرید.

بررسی مشکلات احتمالی زندگی و راه حل آن

همه‌ی زوج‌ها در ازدواج خود با مشکلات متفاوتی رو به رو می‌شوند که می‌تواند تاثیرات مخربی بر روی روابطشان بگذارد. اگر راه حل مناسبی برای حل آن نداشته باشد، جلسات مشاوره ازدواج به آن‌ها مهارت‌های زندگی و برخورد مناسب در مشکلات مختلف را آموزش می‌دهد. مشاوران با برگزاری جلساتی همچون زوج درمانی و سکس تراپی به شما کمک می‌کنند تا مشکلات خود را از ریشه برطرف کنید. اگر ازدواج حتی اتفاق هم نیوفتد جلسات مشاوره به مهارت‌های فردی و اجتماعی افراد اضافه کرده است و باعث می‌شود نقاط ضعف و قوت خود را بیشتر بشناسند.

شماره تماس روانشناس در شیراز

ویژگی‌های مشاور ازدواج

در جلسات مشاوره ازدواج درمورد وظایف شما و پارتنرتان در زندگی مشترک صحبت می‌شود. جلسات مشاوره پیش از ازدواج به صورت انفرادی و زوجی برگذار می‌شود. در این جلسات مشاور سعی می‌کند با صحبت کردن و گرفتن تست‌های شخصیتی مانند MMPI ابعاد مختلف شخصیت زوج‌ها را برای هم آشکار کند. مشاور نتایج آزمون‌ها و صحبت‌ها را تحلیل کرده و ویژگی‌های شخصیتی مانند برون گرایی یا درون گرایی، میزان توافق پذیری و میزان مسئولیت پذیری افراد را به زوج‌ها می‌گوید. این جلسات بهتر است بعد از خواستگاری رسمی و زمانی که زوج‌ها بیش از 10 ساعت با یکدیگر معاشرت داشته‌اند انجام شود. جلسات مشاوره ازدواج بین 5 تا 6 جلسه است. بسیاری از زوج‌ها به دلیل کیفیت جلسات مشاوره بعد از ازدواج نیز زوج درمانی را قطع نکرده‌اند.

مشاوره ازدواج

آیا من به مشاوره ازدواج نیاز دارم؟

برای اینکه بفهمید آیا به مشاوره ازدواج نیاز دارید یا خیر؛ نیاز است سئوالاتی را از خود بپرسید و موضوعاتی را در رابطه خود بررسی کنید. برخی از عوامل مانند ازدواج در سنین پایین، داشتن والدین طلاق گرفته یا قرار گرفتن در گروه درآمد پایین امکان وجود اختلال در روابط عاطفی را افزایش می‌دهد؛ اما افرادی که این مشکل‌ها را دارند به صورت قطعی به مشاوره ازدواج نیازی ندارند. اگر در رابطه خود دچار پریشانی، نارضایتی و درگیری هستید می‌توانید به مشاوره مراجعه کنید؛ تا صمیمت را به رابطه خود برگردانید. مراجعه به روانشناس نشان دهنده اتمام رابطه نیست؛ بلکه نشان دهنده علاقه زوجین به برطرف کردن مشکلات است. سئوالاتی وجود دارند که می‌توانید پیش از ماجعه به مشاوره ازدواج از خود و پارتنر خود بپرسید؛ درورتی که جواب شما به این سئوالات مثبت باشد مراجعه به روانشناس توصیه می‌شود.

  • آیا به ازدواج حس منفی دارید؟
  • آیا احساس می‌کنید توسط شریک عاطفی خود نادیده گرفته می‌شوید؟
  • آیا شما و شریک زندگی‌تان بر سر ایمان یا ارزش‌های دینی دچار تضاد هستید؟
  • آیا اغلب از یکدیگر انتقاد می‌کنید؟
  • آیا در ازدواج شما حالت تدافعی زیادی وجود دارد؟
  • آیا تمایل به کناره گیری از یکدیگر دارید؟
  • آیا نسبت به یکدیگر احساس تحقیر، خشم یا کینه دارید؟
  • آیا فکر می کنید ارتباط شما ضعیف است؟
  • آیا نسبت به شریک زندگی خود احساس بی‌تفاوتی می‌کنید؟
  • آیا احساس می‌کنید که شما و شریک زندگی‌تان هیچ نقطه اشتراکی ندارید؟
  • آیا احساس می‌کنید در حال جدا شدن و دور شدن از شریک زندگی خود هستید؟
  • آیا در ازدواج شما خیانت، اعتیاد یا سوء استفاده وجود دارد؟
  • آیا در سبک زندگی و اهداف زندگی با یکدیگر اختلاف دارید؟
  • آیا در رابطه جنسی دچار مشکل هستید؟

راه‌هایی برای کسب رضایت پارتنر خود برای مراجعه به روانشناس 

طبق مطالعات موجود 52 درصد از افراد هرکز مشاوره ازدواج را امتحان و تجربه نکرده‌اند و دلیل آن می‌تواند عدم رضایت یکی از زوجین باشد. این موضوع به این معنی نیست که پارتنر شما علاقه‌ای به برطرف کردن مشکل شما و پایدار کردن رابطه ندارد؛ بلکه از مراجعه به روانشناس هراسان است. اگر شریک زندگی شما تا به حال به روانشناس مراجعه نکرده است به او این اطمینان ا بدهید که دریافت مشاوه فردی و برای زوجین کاملا امری نرمال و منطقی است. سعی کنید به آرامی به همسرتان یادآوری کنید که هدف از مشاوره ایجاد تغییر مثبت در رابطه برای هر دوی شما است. احساس راحتی و صمیمیت بین زوجین و مشاور بسیار مهم است؛ به‌طوری که زوجین باید هر دو با مشاور این احساس را داشته باشند و درصورتی که غیر از این است باید مشاور تغییر پیدا کند.

مشاوره ازدواج در شیراز

مشاوره ازدواج در شیراز در کلینیک‌های تخصصی مشاوره و روانشناسی ارائه داده می‌شود. ازدواج موضوع مهمی در زندگی هر فرد است به همین دلیل باید بهترین مشاور را انتخاب کنید تا بتوانید از تصمیمات خود مطمئن باشید. دکتر حسین بیات با سال‌ها تجربه در علم روانشناسی و کمک به زوج‌های جوان یکی از برترین مراکز مشاوره در شیراز به حساب می‌آید. شما می‌توانید با مراجعه به این مرکز بهترین خدمات درمانی را در هر زمینه‌ای دریافت کنید.

جمع‌بندی

مشاوره ازدواج و زوج درمانی از جمله راه‌کارهای است؛ که می‌تواند به ایجاد رابطه بهتر و سالم‌تر کمک کند. با مراجعه به مشاوره ازدواج افراد می‌توانند از مسائلی که ذهن خود یا پارتنرشان را درگیر کرده است آگاه شوند و با کمک مشاور خود مسائل و مشکلات را تا حد زیادی حل کنند. مشاوره ازدواج علاوه بر اینکه باعث ایجاد یک رابطه و ازدواج سالم بین زوجین می‌شود؛ می‌تواند در ادامه زندگی منجر به تربیت فرزندانی سالم شود. دریافت مشاوره کیفیت زندگی شما را بالا می‌برد و باعث می‌شود زوجین به موفقیت‌های فردی و اجتماعی دست یابند. پس برای مراجعه کردن به یک مشاور با تجربه هر چه زودتر اقدام کنید.

سئوالات متداول

1_ مشاوره ازدواج چیست؟

مشاوره ازدواج زمانی رخ می‌دهد که زوجین برای شروع یا حل مشکلات رابطه از یک متخصص در این زمینه کمک می‌گیرند و مشاوره ازدواج به صورت مشترک انجام می‌شود و زوجین برای درک و حل تعارضات برای بهبود روابطشان از این نوع مشاوره استفاده می‌کنند.

2_ انواع مشاوره ازدواج شامل چه مواردی می‌شود؟

  1. درمان شناختی رفتاری
  2. روش گاتمن
  3. درمان عاطفی متمرکز (EFT)
  4. درمان متمرکز بر راه حل (SFT)

3_ تاثیر مشاوره ازدواج بر روی آمار طلاق چقدر است؟

طبق آمار موجود نزدیک به 50 درصد از زوج‌های متاهل در آمریکا در مقطعی از ازدواج خود به مشاوره می‌پردازند؛ البته این ارقام در کشور ایران بسیار پایین‌تر است زیرا زوجین از اهمیت مراجعه به مشاور به ویژه مشاوره ازدواج اطلاع زیادی ندارند.

4_ مزیت استفاده از مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

مزایای مشاوره قبل از ازدواج این است که شما می‌توانید به صورت کامل فرد مقابل خود را بشناسید و از اهداف او برای زندگی و آینده مطلع شوید. این موضوع به شما کمک می‌کند که قدم‌های محکمی را برای آینده و زندگی مشترک خود بردارید.