مشاوره خانواده

مشاوره خانواده

یکی از ارتباطات افراد جدا از ارتباطی که با جامعه دارند ارتباط با خانواده است. جوامع امروزی حول محور خانواده تشکیل شده است. انسان‌ها ذاتا افرادی اجتماعی هستند که بدون ارتباط با یکدیگر، درک غریزه زیست شناختی، حفظ و مراقبت از خانواده‌ بسیار سخت می‌شود. در برخی شرایط امکان دارد انسان در مسیری قرار بگیرد که به درستی نتواند پیشرفت کند و ایجاد تکامل برای او ناممکن باشد. خانواده به عنوان مهم‌ترین خواستگاه هر فرد برای حضور و فعالیت در جوامع‌ از اهمیت زیادی برخوردار است. با این حال همه‌ی خانواده‌ها بدون درگیری، مشکل و استرس نیستند. نکته حائز اهمیت در داشتن و نگه داری خانواده موفق این است که بتوانیم نیازهای فردی اعضای خانواده را به درستی شناسایی کنیم. مشاوره خانواده نوعی درمان ویژه است که به شما در شناخت و بهبود روابط بین اعضای خانواده کمک می‌کند.

مشاوره خانواده چیست و چه تاثیری در زندگی دارد؟

همه ما بسته به شرایط حاکم بر زندگیمان نسبت به سایر اعضای خانواده‌ی خود مسئول هستیم. این مسئولیت از جانب ارکان اصلی و مدیریتی خانواده یعنی زن و مرد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و همین دلیل موجب شده  تا زن و مرد با تکیه بر مهارت‌های اکتسابی‌شان که حاصل از مشاوره خانواده است، محیط زندگی بهتری را برای اعضای خانواده خود ایجاد کنند. در صورتی که این آگاهی بین رکن‌های اصلی خانواده ایجاد شود آن‌ها به بهترین نحو می‌توانند فرزندان فوق العاده از لحاظ تربیتی، فردی و موفق به جامعه تحویل دهند. زمانی که خانواده‌ی موفق را با خانواده شکست خورده با یکدیگر مقایسه می‌کنیم، در می‌یابیم که در مسائل گوناگونی با یکدیگر دارای تفاوت می‌باشند. این تفاوت‌ها شامل آگاهی، عشق، محبت بین اعضای خانواده و مسئولیت پذیری می‌باشد که بدون این عوامل استحکام زندگی زناشویی و در نهایت خانواده از بین می‌رود.

مشاوره خانواده

8 دلیل که نشان‌دهنده نیاز خانواده‌ شما به مشاوره است!

دلایل ویژه‌ای وجود دارد که نشان دهنده‌ی نیازمندی اعضای خانواده شما به مشاوره است. هنگامی که به دنبال بهترین مشاوره برای بهبود روابط بین اعضای خود می‌‌گردید، باید تمامی نکات را در شناخت یک مشاور و یا روانپزشک خوب اعم از تجربه و میزان دانش او در نظر بگیرید. در این مقاله تخصصی با ما همراه باشید تا به شما 8 نکته مهم برای داشتن یک مشاوره خانواده خوب را معرفی می‌کنیم.

1- خانواده ناتنی یا تلفیقی

یک خانواده ناتنی یا تلفیقی زمانی شکل می‌گیرد که دو خانواده جدا از هم بسته بر شرایط حاکم بر زندگی هر یک تصمیم بر یکی شدن می‌گیرند. این امر زمانی صورت می‌گیرد که یک فرد که دارای فرزند می‌باشد، و تصمیم بر ازدواج با فردی بگیرد که خود دارای فرزندی دیگر می‌باشد و می‌توان گفت این دو شخص فرزندانشان خواهر و یا برادر ناتنی هستند. همچنین این نوع خانواده می‌تواند زمانی صورت گیرد که شخصی که بدون فرزند است تصمیم بر ازدواج با والدی که دارای فرزند است بگیرد. هدایت این نوع خانواده بسیار سخت و دشوار است. به خصوص زمانی که والدی از رابطه قبلی وجود داشته باشد که هنوز در زندگی فرزند حاصل از زندگی گذشته دخیل باشد. در این حالت ممکن است نقش پدر و یا مادر خوانده پر از فراز و نشیب و مذاکره باشد.

در نظر داشته باشید شما هر نقشی که داشته باشید هدف این است که یک خانواده واحد و هماهنگ داشته باشید که در آن خانواده تمامی اعضای احساس کننده به آن‌ها اهمیت داده می‌شود و نظراتشان مورد احترام واقع می‌شود. وجود یک نفر سوم که به دور از هر گونه قضاوت و طرفداری از هر یک از اعضای خانواده بتواند به شما کمک کند بهترین گزینه است، که این فرد می‌تواند یک مشاوره با تجربه باشد.

2- خانواده گسسته شده

شاید به تازگی متوجه تغییر رفتاری اعضای خانواده خود به ویژه در نوجوانان شده باشید. شاید برای شما هم پیش آمده باشید که نوجوان شما به جای صحبت در مورد اتفاق روزمره خود تنهایی و استفاده از تلفن همراه خود را به جای صحبت به شما ترجیح دهد و یا حتی خود شما ممکن است قبل از خارج شدن از رخت خوابتان به دنبال تلفن شخصی خود برای چک کردن پیام‌هایتان باشید. با پیشرفت تکنولوژی ارتباط تمامی افراد با تلفن و دنیای مجازی بیشتر و روز به روز در حال افزایش است. این در حالی است که ارتباط کم‌تری با افرادی که از اهمیت بالایی برای ما برخوردار هستند شکل می‌گیرد.

3- ابراز احساسات بی حد و مرز

تمامی افراد دوره نوجوانی را گذرانده‌اند و یا در آن دوره قرار دارند، بنابراین باید بدانید که نوجوانان از یک سری دستورالعمل‌هایی که ممکن است برای خانواده غیر قابل درک باشد پیروی کنند. این در حالی است که باید درک کنید که نوجوانان با مسائلی از قبلیل اضطراب، سوال و احساسات دست و پنجه نرم می‌کنند. اگر نوجوانی که در بین اعضای خانواده شما قرار دارد دچار دلهره و اضطراب مکرر می‌شود و یا بیش از حد احساساتی می‌شود این مشکلات ریشه در یک مسئله اساسی دارد که باید ریشه یابی شود. کودکان و نوجوانانی که رفتاری هیجانی از خود بروز می‌دهند در اکثر مواقع دلایل منطقی برای توجیح رفتار خود ندارند این در حالی است که اکثر افراد در تنظیم عواطف خود تا زمانی که مغزشان در حدود سن 22- 25 سالگی تکامل کافی نیافته است دچار این مشکلات می‌شوند. برای کنترل نسبی احساسات و عواطف خود بهترین گزینه کمک گرفتن از مشاوره کودک و نوجوان و یک مشاور مجرب است.

4- راز نگه داری

تمامی افراد در زندگی خود اسرارهایی دارند که قابل احترام بوده و بسیار طبیعی است. این در صورتی است که وجود یک فرد صریح در خانواده می‌تواند نشانه اقتدار باشد، اما داشتن چند مسئله که فقط خود فرد از آن اطلاع دارد نباید به شخص دیگری آسیب برساند. با این حال اگر احساس می‌کنید که مرتبا مسئله‌ای را از همسر خود مخفی نگه می‌دارید و یا مسائل را جوری برای خود تنظیم کرده‌اید که همسرتان به آن پی نبرد، این رفتار پنهانی و فریبنده است و به مرور و در مدت زمان بسیار کوتاهی می‌تواند به رابطه زناشویی شما لطمه وارد کند.

مشاوره خانواده

5- صمیمی شدن با فرد به عنوان مجازات

هنگامی که همسر شما کاری را که به آن مرتبا گوشزد کرده‌اید پشت گوش می‌اندازد، به شریک قبلی خود پیام می‌دهد تا حال او را بپرسد آیا از صمیمیتی که بین شما ایجاد شده استفاده می‌کنید تا او را مجازات کنید؟ مجازات شریک زندگی خود امری ناپسند و بسیار اشتباه است. در یک رابطه سالم و پایدار وجود دو نفر برای دست‌یابی به بهترین راه حل برای حل کردن یک مسئله بسیار مفید است. سعی کنید در رابطه خود با صحبت کردن و همفکری مسئله را به بهترین شکل حل کنید نه با مجازات کردن طرف خود سعی در حل کردن مسئله به وجود آمده داشته باشید.

در نظر داشته باشید قطع صمیمیت در رابطه ساده‌ترین را برای از بین بردن رابطه به مرور زمان است ممکن است در برخی از شرایط شما متوجه آن نشوید که این رفتار تا چه حد مخرب است و به طور جدی در صورت تکرر این رفتار سبب به وجود آمدن مشکلات فراوانی برای رابطه شود. بهتر است سعی کنید قبل از از بین بردن رابطه خود، مشکلات را توسط مشاور و با کمک زوج درمانی برطرف کنید.

6- نگه داشتن کینه

زمانی که یکی از اعضای خانواده کینه‌ای به دل می‌گیرد، برای تمامی اعضای خانواده قابل حس و درک می‌باشد و همچنین بر روی آن‌ها تاثیر می‌گذارد. اگر شکست‌های افراد را به طور مکرر به رویشان بیاورید و یا به طور مکرر از آن انتقاد کنید و دست به مقایسه آن با فرد دیگری بزنید بهتر است با یک مشاوره خانواده برای حل کردن مشکل خود استفاده کنید. نگه داشتن کینه و عدم صحبت در مورد آن بسیار مضر است. این احساسات به جنگ‌های بسیار تلخ منجر تبدیل می‌شود.

شاید گاهی اوقات به خاطر نیاوریم به چه دلیل از دست یک فرد عصبانی هستیم زیرا مدت‌ها قبل از او کینه به دل گرفته ایم و فقط می‌دانیم که از او عصبانی هستیم. زمانی که با یک اتفاق دیوار اعتماد و ارتباط در حال خراب شدن هستند، مشاوره مسائل خانواده بهترین و در دسترس‌ترین گزینه برای حل این موضوع است.

7- اعتیاد

اعتیاد داشتن هر یک از اعضای خانواده می‌تواند هر یک از اعضای خانواد را تحت تاثیر خود قرار بدهد. حتی ممکن است فردی که دارای اعتیاد است در خانواده نزدیک شما نباشد؛ اما عواقب آن به شدت احساس می‌شود. مصرف مواد مخدر و نوشیدنی‌های الکلی را به سختی می‌توان حل کرد به ویژه زمانی که پای یک سابقه بسیار طولانی و قوی در میان باشد به شدت اعضای خانواده و حتی اطرافیان آن فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

8- تنهایی

نوجوانان به علت شرایطی که دارند و تغییرات هورمونی که در آن‌ها رخ می‌دهد ممکن است حال و هوای متغیری داشته باشند علاوبر آن نوجوانان علاقه‌ی بسیار زیادی به حفظ حریم خصوصی خود دارند؛ اما اگر این تنهایی به یک عادت تبدیل شود؛ دلیلی برای گریز از کانون خانواده می‌باشد و این می‌تواند مشکلی اساسی باشد. غالبا افرادی که به آرامی از موقعیت‌های اجتماعی که در آن قرار می‌گیرند خارج می‌شوند و تنهایی را بر جمع ترجیح می‌دهند، به مرور دچار افسردگی می‌شوند و این تنهایی به ویژه در کودکان ممکن است با زورگویی و سواستفاده دیگران همراه باشد. صرف نظر از تمامی شرایط مشاوره خانواده می‌تواند بهترین راهکار را برای حل این موضوع به شما ارائه دهد.

شماره تماس روانشناس در شیرازمزیت‌های مشاوره خانواده

در مشاوره خانواده افراد می‌توانند با مراجعه به یک مشاور مشکلات خود را به راحتی بیان کنند. روانشناسان می‌توانند به مشکلات شما در زمینه خانواده کمک کرده و مشکلات خانوادگی شما را حل کنند؛ و باعث بهبود روابط خانوادگی شوند. مرکز روانشناسی و نوروفیدبک بیات واقع در شیراز با به کار گیری مجرب‎‌ترین کادر درمانی به شما و خانواده شما در زمینه‌ی مشاوره کمک خواهند کرد. در ادامه به بررسی برخی از مزیت‌های مشاوره خانواده برای زوجین و فرزندان خواهیم پرداخت:

  • درک بهتر از مرزهای سالم، الگوها و پویایی خانواده
  • ارتباطات پیشرفته
  • بهبود و حل مشکلات
  • همدلی عمیق‌تر بین اعضای خانواده
  • کاهش درگیری و مهارت‌های مدیریت خشم
  • جمع‌کردن خانواده کنار یکدیگر پس از بحران
  • صداقت بین اعضای خانواده
  • اعتماد بین اعضای خانواده
  • ایجاد یک محیط حمایتی در خانواده
  • کاهش منابع تنش و استرس در خانواده
  • کمک به اعضای خانواده برای بخشیدن یکدیگر
  • حل تعارض بین اعضای خانواده

مشاوره خانواده در شیراز

اگر هر یک از موارد فوق را در خانواده خود احساس کرده و یا دیده‌اید برای بهبود روابط خانوادگی خود نیازمند مشاوره از یک روانشناس با تجربه و موفق در این زمینه هستید؛ تا بتوانید روابط را بین اعضای خانواده خود مستحکم سازید و خانواده‌ای شاد و همفکر داشته باشید. برترین مرکز روانشناسی در شیراز با بیش از 10 سال سابقه در تمامی حوزه‌های روانشناسی مانند زوج درمانی، درمان استرس، اضطراب، افسردگی، درمان بیش فعالی، نوروفیدبک و بیوفیدبک می‌باشد. در مرکز روانشناسی دکتر بیات برترین روانشناسان و روانپزشکان همواره با راهنمای‌های فوق العاده‌شان برترین‌ها را برای روح شما به ارمغان می‌آورند.

به طور کلی مشاوره در هر زمینه‌ای برای هر دوره سنی و موقعیتی مفید است.  سلامت خانواده به دلیل اینکه رکن مهمی از اجتماع است بسیار حائز اهمیت می‌باشد و لازم است که همه افراد خانواده از مشاوره بهره‌مند شوند. در نتیجه‌ی مشاوره خانواده افراد می‌توانند فرزندان بهتری را تربیت کنند به طوری که زندگی اجتماعی برای آن‌ها مشکل ساز نخواهد بود. شمانیز اگر به دنبال تشکیل خانواده‌ای سالم و موفق هستید، بهتر است برای داشتن خانواده‌ای ایده‌آل به یک مشاور مراجعه کنید. مرکز روانشناسی دکتر بیات واقع در شیراز می‌تواند به شما کمک کند تا مسر درست را برای خود و اعضای خانواده خود بیابید.