لورتا نوروفیدبک چیست؟ – مهم‌ترین تفاوت لورتا نوروفیدبک و نوروفیدبک

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که مغزتان را مثل یک کامپیوتر برنامه‌ریزی کنید تا بهتر کار کند؟ لورتا نوروفیدبک نوع پیشرفته نوروفیدبک است که از پیشرفته‌ترین تکنیک‌های علمی است که به شما کمک می‌کند عملکرد مغزتان را بهبود ببخشید. لورتا با تاثیری که بر روی نقاط عمقی مغز می‌گذارد می‌تواند انواع اختلالات روانی را به‌صورت قطعی و طولانی مدت درمان کند. لورتا همانند نوروفیدبک هیچگونه عوارضی را برای بیمار به دنبال ندارد و تنها مشکل آن هزینه درمان با لورتا نوروفیدبک است؛ که نسبت به دیگر روش‌های درمانی می‌تواند کمی بالاتر باشد. در ادامه با این روش درمانی، مزایا و معایب آن و کاربرد آن  و تفاوت لورتا نوروفیدبک و نوروفیدبک آشنا می‌شویم.

لورتا نوروفیدبک چیست؟

لورتا نوروفیدبک (LORETA Neurofeedback) یک تکنولوژی پیشرفته در زمینه نوروفیدبک است که به بررسی و بهبود فعالیت مغزی می‌پردازد. این روش، ترکیبی از دو مفهوم “نوروفیدبک” و “لورتا” است که با استفاده از تحلیل دقیق و عمیق‌تری از عملکرد مغزی، به افراد کمک می‌کند تا الگوهای ناهنجار مغزی را شناسایی و اصلاح کنند.

نوروفیدبک، یک روش آموزشی است که با استفاده از تکنولوژی EEG (الکتروانسفالوگرافی) به فرد اطلاعاتی در مورد فعالیت مغزی‌اش ارائه می‌دهد. فرد با دریافت این بازخوردها می‌تواند الگوهای مغزی خود را تغییر دهد. نوروفیدبک در واقع نوعی بیوفیدبک است که بر فعالیت الکتریکی مغز تمرکز دارد.

لورتا (Low Resolution Brain Electromagnetic Tomography)، یک تکنیک پیشرفته در تصویربرداری مغزی است که فعالیت الکتریکی مغز را با دقت بیشتری تحلیل می‌کند. این تکنیک به جای محدود شدن به سطح مغز، به بررسی نواحی عمیق‌تر و جزئی‌تر مغز می‌پردازد.

در ترکیب این دو مفهوم، لورتا نوروفیدبک به فرد امکان می‌دهد تا بازخوردهای دقیق‌تری از فعالیت مغزی خود دریافت کند. این بازخوردها شامل اطلاعاتی در مورد نواحی خاصی از مغز است که ممکن است نیاز به بهبود داشته باشند. به کمک این اطلاعات، فرد می‌تواند با تمرکز و تمرین، الگوهای مغزی خود را بهبود دهد.

لورتا نوروفیدبک، نوروفیدبک پیشرفته

یکی از به‌روزترین روش‌های نوروساینس که باعث تاثیر عمیق‌تر بر روی بخش‌های مختلف مغز می‌شود لورتا نوروفیدبک است. تفاوت لورتا نوروفیدبک و نوروفیدبک در این است که لورتا بر روی قسمت‌های عمیق مغز تاثیر می‌گذارد به همین دلیل تاثیر آن بیشتر و پایدارتر است. لورتا نوروفیدبک نوعی نوروفیدبک است که مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) قرار گرفته است و امروزه در کشورهای پیشرفته‌ای مانند آمریکا به جای نوروفیدبک از این روش استفاده می‌کنند.

لورتا روشی است که تصویر سه بعدی از فعالیت‌های مغز در زمان حال به‌دست می‌آورد و امکان آموزش مناطق عمقی مغز را در اختیار ما قرار می‌دهد. این روش می‌تواند نواحی از لوب لیمبیک که مغز عاطفی نامیده می‌شوند را تحت تاثیر قرار دهد و اختلالات عاطفی بیمار را کنترل کند. اولین بار در سال 2002 این نوع از نوروفیدبک به جهان معرفی شد؛ که تلاش می‌کند فعالیت امواج مغزی یا EEG در تمام سطح پوست سر را با ناحیه از مغز که باعث ایجاد آن شده ربط داده و روند درمانی را آغاز کند.

یکی از بخش‌های مهم مغز که توسط این روش تحت درمان قرار می‌گیرد آمیگدال مغز است؛ که این نقطه در عمق مغز قرار گرفته است و عامل ایجاد هیجاناتی مانند ترس و اضطراب است. با تاثیر بر روی این قسمت مغز می‌توان منجر به درمان استرس و اضطراب به‌صورت قطعی شد. لورتا می‌تواند به‌صورت هم‌زمان نقاط مختلف مغز را که باعث ایجاد اختلال شده‌اند تحت تاثیر قرار دهد و روند درمان اختلالات روانی را سرعت بخشد. اثرگذاری بیشتر این روش در کاهش جلسات درمانی تاثیر دارد.

5 ویژگی برتر لورتا نوروفیدبک

  1. لورتا نوروفیدبک از دقیق‌ترین روش‌های درمانی نوروفیدبک در جهان است.
  2. این روش با تاثیر بر روی نقاط عمقی مغز مانند هیپوکامپ(مسئول حافظه در مغز) و آمیگدال(مسئول هیجاناتی ماند ترس و اضطراب) می‌تواند باعث تغییر در امواج عمقی مغز شود.
  3. در روش لورتا می‌توان نواحی مختلف مغز و ارتباط بین آن‌ها را به‌صورت هم زمان تحت درمان قرار داد. در این روش 19 الکترود به طور هم زمان بر روی سر قرار می‌گیرند و با دریافت اطلاعات از نقاط مختلف مغز امکان اصلاح روابط مغزی وجود دارد.
  4. کم‌ترین میزان خطا در این روش درمانی وجود دارد و دستگاه نوروفیدبک در این روش به طوری طراحی شده؛ که فقط منجر به اصلاح امواج مغزی و درمان اختلالات روانی می‌شود.
  5. موقعیت قرار گرفتن الکترودها نیز با توجه به اینکه با استفاده از کلاه استانداردی انجام می‌شود بدون هیچگونه خطا و کاملا استاندارد است.

عوارض لورتا نوروفیدبک

    • هزینه درمان با لورتا نوروفیدبک نسبت به نوروفیدبک بیشتر است؛ اما از آنجایی که سرعت درمان لورتا بیشتر است تعداد جلساتی که لازم است بیمار تحت درمان قرار بگیرد کم‌تر است. هر جلسه درمان با لورتا نوروفیدبک نزدیک به 240 هزار تومان است.
    • برای استفاده از این روش درمانی نیاز به نصب کلاه مخصوص و استفاده از ژل بر روی سر بیمار است؛ که می‌تاند برای بیمار اذیت کننده باشد.
    • یکی دیگر از مشکلات استفاده از لورتا نوروفیدبک نسبت به نوروفیدبک زمان طولانی نصب آن است؛ که می‌تواند برای کودکان یا بزرگسالان بی‌قرار باعث ایجاد مشکل شود.
    • در کل این روش درمان با نوروفیدبک هیچگونه عوارضی ندارد و این موضوع خود یکی از مزیت‌های لورتا نوروفیدبک محسوب می‌شود.

کدام اختلالات با لورتا قابل درمان است؟

لورتا یکی از روش‌های درمانی بدون هیچ‌گونه تهاجم و بدون استفاده از دارو است که باعث درمان آسیب‌های وارد شده به مغز به دلیل تروما یا اختلالات عصبی، آموزش مهارت‌های جدید و ایجاد انعطاف‌پذیری در مغز می‌شود. از این روش درمانی برای درمان بسیاری از اختلالات روانی که قسمت‌های عمقی مغز را درگیر کرده و یا به دلیل عدم ارتباط درست بین قسمت‌های مختلف مغز ایجاد شده است استفاده می‌شود. در ادامه با تعدادی از بیماری‌ها و مشکلات روانی قابل درمان با این روش آشنا خواهیم شد. روش درمان با لورتا در کودکان و بزرگسالان قابل استفاده است.

  • استرس و اضطراب
  • اختلالات بی‌اشهایی(بی اشتهایی عصبی،پرخوری عصبی، اختلال پرخوری)
  • درمان اختلال مصرف غذای محدود کننده/اجتنابی (ARFID)
  • اختلالات خلقی
  • درمان بیش فعالی و نقص توجه
  • درمان افسردگی
  • درمان اختلال عاطفی دوقطبی (BAD)
  • درد مزمن
  • PTSD
  • بی خوابی
  • درمان سردرد میگرنی
  • اعتیاد و سوء مصرف مواد
  • درمان پانیک

تفاوت لورتا نوروفیدبک و نوروفیدبک

تفاوت لورتا نوروفیدبک و نوروفیدبک در تکنولوژی‌های به‌کار رفته در هر کدام است. در روش لورتا از یک نرم افزار چند هزار دلاری به نام نوروگاید استفاده شده است که می‌تواند امواج مغزی را به‌صورت دقیق‌تری دریافت کند. یکی دیگر از تفاوت‌های لورتا نوروفیدبک با نوروفیدبک در تعداد الکترودهای استفاده شده در حین درمان است. در روش لورتا از یک کلاهک که شامل 19 الکترود است استفاده می‌شود که می‌تواند به‌صورت هم‌زمان منجر به درمان نقاط مختلفی از مغز شود. در لورتا بر خلاف روش دیگر امکان اصلاح روابط بین نقاط مختلف مغز نیز وجود دارد.

برترین مرکز تخصصی لورتا نوروفیدبک در شیراز

لورتا یکی از برترین روش درمان انواع اختلالات روانی است که در مراکز تخصصی انجام می‌شود. یکی از برترین مراکزی که به‌صورت اختصاصی بر روی لورتا کار می‌کنند؛ مرکز روانشناسی و لورتا نوروفیدبک بیات در شیراز است. این مرکز از نیروی کاربلد و باتجربه‌ای برخوردار است که روند درمان را برای بیماران بسیار آسان می‌کنند. از آن‌جایی که درمان انواع اختلالات روانی با استفاده از این روش امکان پذیر است؛ دانستن شرایط و علائم هر کدام از بیماری‌ها و اختلالات روانی اهمیت بالایی دارد و نیروی کار این مرکز اطلاعات خود درمورد لورتا و بیماری‌ها را روزانه آپدیت می‌کنند.

مرکز روانشناسی بیات

جمع‌بندی

لورتا یکی از روش‌هایی است که برای درمان اختلالات روانی به‌کار می‌رود. این روش درمانی قسمت‌های عمقی مغز مانند آمیگدال و هیپوکامپ را تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به درمان اختلالاتی مانند اختلال استرس و اضطراب می‌شود. این روش درمانی مزایای زیادی دارد و درمان به وسیله‌ی آن ثابت شده است؛ البته به دلیل اینکه راه‌اندازی آن می‌تواند کمی زمان ببرد؛ استفاده از آن در کودکان و بزرگسالان بی‌قرار توصیه نمی‌شود. لورتا نوروفیدبک نسبت به نوروفیدبک تاثیر بیشتری بر روی نقاط عمقی مغز و ارتباط بین نقاط مختلف مغز می‌گذارد.

سئوالات متداول

1_ تفاوت لورتا نوروفیدبک با نوروفیدبک چیست؟

تفاوت لورتا نوروفیدبک و نوروفیدبک در این است که لورتا نوروفیدبک بر روی قسمت‌های عمیق مغز تاثیر می‌گذارد به همین دلیل تاثیر آن بیشتر و پایدارتر است.

2_ برترین ویژگی‌های درمان با روش لورتا چیست؟

  1. این روش با تاثیر بر روی نقاط عمقی مغز مانند هیپوکامپ(مسئول حافظه در مغز) و آمیگدال(مسئول هیجاناتی ماند ترس و اضطراب) می‌تواند باعث تغییر در امواج عمقی مغز شود.
  2. در روش لورتا می‌توان نواحی مختلف مغز و ارتباط بین آن‌ها را به‌صورت هم زمان تحت درمان قرار داد. در این روش 19 الکترود به طور هم زمان بر روی سر قرار می‌گیرند و با دریافت اطلاعات از نقاط مختلف مغز امکان اصلاح روابط مغزی وجود دارد.

3_ کدام اختلالات با استفاده از لورتا نوروفیدبک قابل درمان است؟

  • استرس و اضطراب
  • اختلالات بی‌اشهایی(بی اشتهایی عصبی،پرخوری عصبی، اختلال پرخوری)
  • درمان اختلال مصرف غذای محدود کننده/اجتنابی (ARFID)
  • اختلالات خلقی
  • درمان بیش فعالی و نقص توجه
  • درمان افسردگی
  • درمان اختلال عاطفی دوقطبی (BAD)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *