درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک به صورت قطعی

درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک

درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک به کودک کمک می‌کند در بزرگسالی زندگی طبیعی داشته باشد و بتواند مانند افراد هم سن خود در جامعه حضور پیدا کند. درمان اختلال یادگیری بسیار سخت و پیچیده است و درصورتی که در مراحل ابتدایی تشخیص داده نشود امکان اینکه درمان نشود وجود دارد. نوروفیدبک می‌تواند با تغییر در امواج مغزی افراد باعث برقراری ارتباط بین قسمت‌های مختلف مغز شود. هر کودکی می‌تواند در مدرسه با مشکل روبه‌رو شود که همه‌ی این مشکل‌ها را نمی‌توان به‌عنوان اختلال یادگیری معرفی کرد؛ اما درصورتی که اختلال بیش از 6 ماه ادامه پیدا کند بررسی‌های لازم در تشخیص اختلال یادگیری باید انجام شود.

آشنایی با اختلال یادگیری

اختلال یادگیری یا Learning Disability اختلالی است که اشاره به طیفی از مشکلات یادگیری دارد و می‌تواند در کودکان و بزرگسالان ایجاد شود. در اختلال یادگیری تنها مشکل فرد در درک، تمرکز و یادگیری است و مشکلی در حافظه یا هوش این افراد وجود ندارد. افراد مبتلا به اختلال یادگیری هوش معمولی دارند ولی قدرت دریافت و تحلیل آن‌ها با دیگران متفاوت است؛ به همین دلیل می‌توانند مشکلاتی در برخی موضوعات مانند درست گوش کردن، فکر کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن و محاسبات ریاضی داشته باشند. اختلال یادگیری می‌تواند منجر به ایجاد دلسردی، کاهش عزت نفس و روابط ضعیف با دیگران شود.

اختلال یادگیری انواع مختلفی دارد که در هر کدام فرد در یادگیری موضوعی دچار مشکل است. انواع اختلال یادگیری شامل دیسلکسیا، دیسکلکولیا، دیس گرافی، دیس پراکسی، آفازی( دیس فازی) و اختلالات پردازش شنوایی و بینایی می‌شود. همان‌طور که اشاره شد هیچ مشکلی در ذهن و هوش کودکان مبتلا به این اختلال وجود ندارد و تنها مشکل در عدم تجزیه و تحلیل اطلاعات جدید است که باعث ناتوانی در یادگیری مسائل مختلف فردی و اجتماعی می‌شود. اختلال یادگیری می‌تواند در کنار اختلالات دیگر مانند بیش‌ فعالی و نقص توجه نیز ایجاد شود.

علائم اختلال یادگیری

علائم اختلال یادگیری با نوروفیدبک

به صورت طبیعی از یک کودک انتظار داریم با افزایش سن مهارت‌های شناختی را بیاموزد؛ درصورتی که یادگیری این مهارت‌ها با هرگونه اختلال رو‌به‌رو شود باید علت آن را کشف کرده و درمان را آغاز کنیم. برای اینکه بتوانیم اختلال یادگیری را در کودکان شناسایی کنیم ابتدا نیاز است با علائم و ویژگی‌های این اختلال آشنا شویم. علائم اختلال یادگیری در هر مرحله از کودکی می‌تواند متفاوت باشد. پنج درصد از کودکانی که در سنین مدرسه هستند به اختلال یادگیری مبتلا هستند.

تشخیص اختلال یادگیری به دلیل تفاوت‌های زیادی که بین علائم آن وجود دارد می‌تواند بسیار با مشکل روبه‌رو شود. ممکن است یک کودک در تلفظ کلمات مشکل داشته باشد؛ اما کودک دیگری توانایی خواندن داشته باشد اما در فهم مسائل ریاضی مشکل داشته باشد. تلفظ کلمات ساده، شناخت حروف و کلمات و واکنش‌های نافرمانی می‌تواند از نشانه‌های اختلال یادگیری باشد. اگر علائم اختلال یادگیری را بشناسید می‌توانید سریع‌تر این اختلال را در کودکان شناسایی کنید.

مشکلات کودکان در سنین مختلف می‌تواند در موضوعات زیر باشد.

  • تلفظ کلمات ساده
  • شناخت حروف و کلمات
  • یادگیری اعداد، قافیه یا آهنگ‌ها
  • تمرکز روی وظایف
  • پیروی از قوانین و دستورالعمل‌ها
  • استفاده از مهارت های حرکتی ظریف/درشت برای انجام کارهای فیزیکی.
  • اتصال حروف و صداها
  • تمایز بین کلمات مشابه یا کلمات قافیه
  • خواندن، املا یا نوشتن دقیق
  • شناخت حروف الفبا
  • استفاده از نمادهای ریاضی صحیح برای انجام مسائل ریاضی
  • به خاطر سپردن اعداد یا حقایق
  • حفظ اشعار یا پاسخ
  • درک مفهوم زمان
  • هماهنگی دست به چشم، عدم توانایی در اندازه گیری مسافت یا سرعت، در نتیجه منجر به تصادف می شود.
  • ردیابی اموال خود مانند لوازم التحریر

آشنایی با انواع اختلال یادگیری

اختلالات یادگیری دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام ویژگی‌ها و چالش‌های خاص و منحصر به فرد خود را دارند. اختلالات یادگیری به دلیل عدم هماهنگی در بخش‌های عصبی مغز ایجاد می‌شوند و با نوروفیدبک قابل درمان هستند. نوروفیدبک با بازآموزی مغز باعث بهبود عملکرد مغز و درمان اختلال یادگیری بدون نیاز به دارو می‌شود. در ادامه می‌خواهیم چند نوع از اختلالات یادگیری را مورد بررسی قرار دهیم.

  • دیسلکسیا(Dyslexia): دیلکسیا یا نارساخوانی یکی از اختلالات یادگیری است که بر روی خواندن و مهارت‌های زبانی تاثیر می‌گذارد. افرادی که به این نوع از اختلال یادگیری دچار هستند در رمزگشایی کلمات، درک مطلب، املا و نوشتن مشکل دارند. این افراد در تشخیص و تغییر صداها در کلمات نیز مشکل دارند.
  • دیسکالکولیا(Dyscalculia): دیسکالکولیا اختلالی است که باعث ایجاد مشکل در ریاضیات می‌شود. افراد مبتلا به دیسکالکولیا در درک و حساب کردن اعداد و به خاطر سپردن مفاهیم ریاضی مشکل دارند.
  • دیسپراکسیا(Dyspraxia): در این اختلال مغز در کنترل عضلاتی که باعث ایجاد هماهنگی حرکت و زبان و گفتار می‌شوند دچار مشکل می‌شود. دیسپراکسیا به عنوان یک اختلال یادگیری شناخته نمی‌شود؛ اما می‌تواند بر روی یادگیری کودکان تاثیر منفی داشته باشد.
  • دیسگرافیا(Dysgraphia): دیسگرافیا یکی دیگر از انواع اختلالات یادگیری است؛ که باعث ایجاد اختلال در نوشتن می‌شود. این اختلال در کودکان معمولا با تاخیر شناسایی می‌شود؛ به دلیل اینکه پس از ایکه آن‌ها آموختن را می‌آموزند این اختلال مشخص می‌شود.
  • اختلال زبان خاص(SLI): این اختلال بر رشد زبان و مهارت‌های ارتباطی تاثیر گذاشته و آن را با اختلال روبه‌رو می‌کند. افراد مبتلا به این اختلال با درک و استفاده از زبان گفتاری، بیان و درک ساختارهای پیچیده جمله مشکل دارند.
  • اختلال یادگیری غیرکلامی(NVLD): این افراد با خواندن حالت‌های چهره، درک حرکات، تفسیر نقشه‌ها و سازماندهی مکانی مشکل دارند.

درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک

درمان با نوروفیدبک یک روش درمانی غیرتهاجمی است؛ که در درمان انواع اختلالات روانی مانند درمان بیش فعالی با نوروفیدبک، درمان استرس و اضطراب و درمان افسردگی و درمان انواع اختلالات یادگیری مانند دیسپراکسیا، دیسلکسیا، دیسگرافیا و دیسکلکولیا موثر است. نوروفیدبک و لورتا نوروفیدبک در شیراز یکی از برترین روش‌های درمان اختلالات یادگیری محسوب می‌شوند؛ که امروزه به دلیل درصد بالایی که در بهبود افراد داشته‌ بسیار مورد توجه قرار گرفته است. نوروفیدبک با تاثیر بر روی الگوهای مغز باعث تغییر شکل و آموزش مغز افراد مبتلا به اختلالات یادگیری می‌شود.

درمان اختلالات یادگیری با نوروفیدبک با پیشرفت علم در اعصاب نوروساینس امکان پذیر شده است. هدف نوروفیدبک ارائه اطلاعات در مورد فعالیت مغز به افراد است؛ تا بتوانند با استفاده از این اطلاعات الگوهای مغزی خود را اصلاح کنند؛ که این کار با استفاده از حسگرهای متصل شده به سر افراد امکان پذیر می‌شود. درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک یک درمان امیدوارکننده است؛ اما برای درک کامل اثربخشی این روش درمانی و آشنایی با مزایا و محدودیت‌های آن بهتر است با یک فرد متخصص در این زمینه مشاوره کنید.

اختلال یادگیری به دلیل عدم هماهنگی بین بخش‌های مختلف مغز ایجاد می‌شود و نوروفیدبک بخش‌هایی از مغز که هماهنگی کافی با دیگر بخش‌ها را ندارد شناسایی کرده و سعی می‌کند با تغییر در الگوهای مغزی این عدم هماهنگی را برطرف کند. در افردی مبتلا به اختلال یادگیری سطوح بالایی از نسبت فعالیت‌ موج آلفا و تتا وجود دارد که باعث ایجاد صدمه به مغز می‌شود. نوروفیدبک با کاهش فعالیت این موج‌ها منجر به بهبود مهارت‌های خواندن، نوشتن و ریاضیات می‌شود. هر جلسه درمان با نوروفیدبک 40 دقیقه طول می‌کشد و تعداد جلسات درمان با نوروفیدبک با توجه به نوع اختلال، سن بیمار و میزان پیشرفت اختلال تعیین می‌شود.

عملکرد نوروفیدبک در درمان اختلال یادگیری چگونه است؟

روش درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک با آموزش و تغییر امواج مغزی باعث درمان این اختلال می‌شود. در این روش درمانی الکترودها به سر فرد متصل می‌شود و تمام اطلاعات دریافتی از مغز را به صورت لحظه‌ای به درمانگر نشان می‌دهد. دستگاه اطلاعات مغز فرد را به شکل یک بازی کامپیوتری نشان می‌دهد و فرد با استفاده از ذهن خود باید بازی را کنترل کند. زمانی که فرد در بازی امتیاز مناسبی را دریافت کند آموزش وی تکمیل شده است؛ درصورت تداوم آموزش‌ها امواج مغزی تغییر پیدا کرده و درمان صورت می‌گیرد.

درمان یادگیری با نوروفیدبک نیازمند افراد متخصص است و درصورتی که فرد تجربه کافی در درمان نداشته باشد نتیجه مورد نیاز کسب نمی‌شود. روش درمان با نوروفیدبک فقط برای افرادی که دارای اختلال هستند مناسب نیست؛ بلکه برای افرادی که به دنبال بالا بردن عملکرد و بازدهی ذهن خود هستند نیز کاربرد دارد. ورزشکاران، کارکنان سازمان‌هایی مانند ناسا و هنرمندان نیز از این روش برای پرورش ذهن خود استفاده می‌کنند. درمان با نوروفیدبک در مرکز دکتر بیات یکی از روش‌های معتبر است که در مراکز روانشناسی انجام می‌شود.

آیا درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک قطعی و دائمی است؟

روش نوروفیدبک بر خلاف روش‌های دارویی موقتی نیست و درصورتی که به صورت استاندارد انجام شود؛ می‌تواند باعث درمان قطعی اختلالات یادگیری شود. اختلال یادگیری در کودکان یک اختلال دائمی است ولی درصورتی که به موقع تشخیص داده شود می‌توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد. درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک باعث افزایش مهارت‌های کودک در زمینه‌هایی که مشکل یادگیری دارد می‌شود و باعث می‌شود فرد در بزرگسالی زندگی طبیعی مانند دیگران داشته باشد.

افرادی که تحت درمان با نوروفیدبک و لورتا نوروفیدبک قرار گرفته‌اند معمولا متوجه بهبود در توجه و حافظه فعال خود شده‌اند. تاثیر درمان با نوروفیدبک و لورتا نوروفیدبک بر روی کودکان ثابت شده است و علاوه بر درمان یادگیری با نوروفیدبک امکان درمان انواع اختلالات روانی در کودکان با این روش وجود دارد. اختلالات یادگیری به دلیل اینکه برخی از نواحی مغز به صورت همزمان با هم کار نمی‌کنند ایجاد می‌شود. برای اینکه بتوان اختلالات یادگیری را با استفاده از نوروفیدبک درمان کرد باید در ابتدا نواحی از مغز که با یکدیگر ارتباط برقرار نمی‌کنند را شناسایی کنیم و سپس عملکرد آن را اصلاح کرد.

درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک در شیراز

یکی از برترین مراکزی که در درمان اختلال یادگیری در شیراز و جنوب کشور فعالیت دارد؛ مرکز روانشناسی و لورتا نوروفیدبک بیات است. این مرکز تمرکز خود را بر روی درمان انواع اختلالات و مشکلات ذهنی با نوروفیدبک و لورتا نوروفیدبک قرار داده است و توانسته است بسیاری از اختلالات روانی مانند بیش فعالی و نقص توجه، افسردگی، استرس و اضطراب و … راتحت درمان قرار دهد. درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک در شیراز توسط دکتر بیات و تیم با تجربه و متخصصی که در مرکز روانشناسی بیات حضور دارند؛ انجام می‌شود.

جمع‌بندی

درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک یکی از برترین روش‌های روز جهان است که توسط بسیاری از روانپزشکان و روانشناسان در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوروفیدبک با تاثیر بر روی امواج مغز می‌تواند بهترین نوع درمان برای کودکان باشد زیرا این گروه از افراد در حال رشد هستند و قابلیت تغییر دارند. در مرکز روانشناسی و لورتا نوروفیدبک بیات به صورت اختصاصی بر روی این روش درمانی مطالعه انجام می‌شود و انواع اختلالات روانی از جمله اختلال یادگیری توسط کارشناسان این مجموعه مورد درمان قرار گرفته است.

سئوالات متداول

1_ اختلال یادگیری چیست؟

در اختلال یادگیری تنها مشکل فرد در درک، تمرکز و یادگیری است و مشکلی در حافظه یا هوش این افراد وجود ندارد. افراد مبتلا به اختلال یادگیری هوش معمولی دارند ولی قدرت دریافت و تحلیل آن‌ها با دیگران متفاوت است؛ به همین دلیل می‌توانند مشکلاتی در برخی موضوعات مانند درست گوش کردن، فکر کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن و محاسبات ریاضی داشته باشند.

2_ انواع اختلال یادگیری را نام ببرید؟

انواع اختلال یادگیری شامل دیسلکسیا، دیسکلکولیا، دیس گرافی، دیس پراکسی، آفازی( دیس فازی) و اختلالات پردازش شنوایی و بینایی می‌شود.

3_ آیا اختلال یادگیری با استفاده ار نوروفیدبک قابل درمان است؟

بله. نوروفیدبک با تاثیر بر روی الگوهای مغز باعث تغییر شکل و آموزش مغز افراد مبتلا به اختلالات یادگیری می‌شود و با استفاده از آن اختلال یادگیری را در کودکان و بزرگسالان کنترل می‌کند.

4_ مهم‌ترین علائم اختلال یادگیری در کودکان کدام است؟

  • لفظ کلمات ساده
  • شناخت حروف و کلمات
  • یادگیری اعداد، قافیه یا آهنگ‌ها
  • تمرکز روی وظایف
  • پیروی از قوانین و دستورالعمل‌ها
  • استفاده از مهارت‌های حرکتی ظریف/درشت برای انجام کارهای فیزیکی.
  • استفاده از نمادهای ریاضی صحیح برای انجام مسائل ریاضی
  • به خاطر سپردن اعداد یا حقایق
  • حفظ اشعار یا پاسخ
  • درک مفهوم زمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *