ترجمه :حسین بیات روانشناس بالینی
تنهابودن با احساس تنهایی فرق دارد. تنها بودن یعنی ساعتی را بدون اینکه کسی دور و برمان باشد، در خلوت خودمان وقت بگذرانیم که البته هیچ اشکالی هم ندارد، زیرا همه ی ما گاهی اوقات بنابه دلایل مختلفی نیاز داریم که تنها باشیم تا مثلا راحت تر استراحت کنیم یا بهتر تصمیم گیری کنیم. اما احساس تنهایی قضیه ی دیگری است. در حالت عادی، وقتی تنها هستیم، لزوما احساس تنهایی نمی کنیم. این در حالی است که بسیاری از مردم حتی وقتی دورو برشان شلوغ است، بهطرز عجیبی احساس تنهایی می کنند. احساس تنهایی در واقع زنگ خطری است که از گیرو گرفتاری در ارتباطات اجتماعی خبر می دهد.
توصیه های حسین بیات روانشناس بالینی برای غلبه برتنهایی :
مرکز مشاوره بیات در شیراز
۱_ پیاده روی کنید تا جسم و روانتان تازه شود :
در نتایج مطالعات مختلفی ثابت شده است که پیاده روی باعث تقویت سلامت جسم و روان می شود. سعی کنید به جای مسیرهای تکراری، در مسیرهای جدید قدم بزنید.
۲_ با آنهایی که علاقه مندی های مشترک دارید، ارتباط برقرار کنید :
هر کسی استعداد و علاقه مندی هایی دارد. که با برقراری ارتباط با دیگران خصوصا کسانی که با آن ها هم استعداد هستید، نه تنها در غلبه بر تنهایی بلکه در یافتن دوستان جدید موفق خواهید شد.
۳_ دوستی های قدیمی را در خارج از فضای مجازی احیا کنید :
ما ارتباطات مجازی را به این خاطر به ارتباطات رودرو ترجیح می دهیم که در ارتباطات مجازی می توانیم نا متعهدانه تر رفتار کنیم.در عوض، دوستان قدیمی تان را به یک گپ و گفت رودرو دعوت کنید.
۴_ به دیگران کمک کنید تا ارزش خودتان را دریابید :
هرگز کمک کردن به دیگران را فراموش نکنید و بدانید که بسیاری از مشکلات، حتی تنهایی، به دست خود خودمان قابل حل هستند.با کمک کردن به دیگران می توانید ارزش واقعی خودتان را کشف کنید.
۵_ با خودتان حرف بزنید تا رابطه تان با خودتان بهتر شود :
شاید این کار برایتان عجیب و دور از عقل به نظر برسد، اما واقعا تاثیر گذار است. در ذهنتان با خودتان حرف بزنید یا به خودتان نامه بنویسید خودتان را مثل دوست خودتان بدانید.
۶_ با تجربه های تازه خودتان را به هیجان بیاورید :
تنهایی با احساس بی حوصلگی همراه است که البته با کمی چاشنی تازگی رفع خواهد شد برای مثال فردا خودتان را از یک مسیر دیگر به سرکارتان برسانید یا سوار اتوبوس های دورن شهری شوید و …