به قلم حسین بیات روانشناس بالینی
با ورود ویروس کرونا به کشور و مبتلا شدن برخی از هموطنانمان، ترس از بیماری بسیاری از ما را گرفتار استرس و اضطراب نموده است.حسین بیات روانشناس بالینی در شیراز درباره نگرانی و اضطراب در مقابل این ویروس راه حل هایی را به شما ارائه می دهد.
ترس و استرس بیش از حد باعث حساسیت بیش از حد افراد می شود به صورتی که بسیاری از افراد علائم بدنی خود را به صورت نادرست تفسیر میکنند و احساس می کنند به بیماری مبتلا شده اند بنابراین به بیمارستان ها و مراکز درمانی می روند. رفتن به مراکز درمانی در صورتی که علائم بیماری را نداشته باشید باعث افزایش فشار بر سیستم درمانی خواهد شد. همچنین ترس و اضطراب سبب تضعیف سیستم ایمنی و سرکوب سیستم دفاعی در برابر ابتلا به بیماری های ویروسی میشود.
ترس از کرونا ویروس تا اندازه ای مفید است که سبب شود ما محتاطانه عمل کنیم و دستورات پیشگیری از این ویروس را به درستی انجام دهیم. برخی از افراد این بیماری را جدی نمی گیرند و روش های پیشگیری را به کار نمی برند. این افراد باعث گسترش این بیماری خواهند شد، زیرا با رعایت نکردن و ابتلای خود به بیماری دیگران را نیز مبتلا میکنند چرا که ممکن است ناقل بیماری باشند، اما علائمی نداشته باشند.
با شیوع کرونا در کشور و صحبت بیش از حد والدین درباره این بیماری، کودکان نیز دچار استرس بیماری می شوند. این استرس بر روی کودکان تاثیر می گذارد و باعث خود بیمارانگاری آن ها می شود لذا کودک در مقابل این مشکل احساس ناتوانی می کند و دچار آسیب روانی و احساس حقارت می شود.همچنین به یاد داشته باشید که استرس برای مغز و سیستم عصبی کودک بسیار آسیب زا است و موجب مختل شدن ترشح هورمون های دوپامین و سروتونین و ترس محیطی می شود.