اختلال شخصیت مرزی | بهترین روش‌ درمانی

اختلال شخصیت مرزی و درمان آن

تعریف اختلال شخصیت مرزی یا BPD در عدم ثبات احساسات افراد خلاصه می‌شود به طوری که فرد گاهی خوشحال و گاهی ناراحت است و یا در مواقعی نیز ممکن است هیچ گونه احساسی نداشته باشد. در اغلب موارد این بیماری را با اختلال دوقطبی شخصیتی اشتباه می‌گیرند و همین تشخیص نادرست ممکن است باعث اشتباه در پیشرفت روند درمان فرد مراجعه کننده به روان‌شناس شود.

افراد دارای اختلال شخصیت مرزی احساسات خود را به طور صحیح و کامل درک نمی‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود که نتوانند پاسخ مناسبی برای احساساتی که به آن دچار می‌شوند داشته باشند. روان‌شناسان اختلال شخصیت مرزی را با عنوان‌های اسکیزوفرنی شبه نوروتیک، شخصیت انگاری، اسکیزوفرنی موقت و اختلال منش سایکوتیک نیز می‌شناسند.

اختلال شخصیت مرزی چیست؟

اختلال شخصیت مرزی را همیشه در رابطه با بی‌ثباتی تعریف می‌کنند که در کنار آن تجربه احساسات به شدت زیاد نیز قرار می‌گیرد. این اختلال، اختلال شخصیت مرزی نام گرفته و دلیل آن نیز این است که اختلال شخصیت مرزی چیزی بین اسکیزوفرنی و اختلالاتی مثل افسردگی و استرس و اضطراب است. در اغلب موارد مشکلات روانشناختی در افراد بر مشکلات روان‌پریشی غلبه دارد و همین موضوع خود وعده دهنده امید برای درمان این بیماری است.

بیماری اختلال شخصیت مرزی به گونه‌ای است که فرد در دوره‌های کوتاه مدت حالات عاطفی‌ای مثل غم، ترس، عشق، محبت و… را به مقدار بیش از حد و یا در کمترین حد ممکن دارد. این اختلال در بیشتر مواقع ریشه در کودکی افراد دارد و در زنان نیز حدود دو برابر بیشتر از مردان محتمل است. حالات نوسانی احساسی شدید در افراد دارای این مشکل باعث می‌شود این افراد ممکن است به خود کشی هم روی بیاورند و همین موضوع دلیلی بر اهمیت شناخت این بیماری است.

دلایل بروز اختلال شخصیت مرزی

به طور کلی درباره دلیل به وجود آمدن بیماری اختلال شخصیت مرزی فرضیه‌های متعددی وجود دارد اما در همه این نظریه‌ها موضوع ژنتیک و ارثی بودن این بیماری و یا ریشه داشتن BPD در دوران کودکی مطرح می‌شود. افراد دارای این بیماری به طور کلی می‌توانند احساس وابستگی و علاقه شدید و یا خصومت و ترد شدگی داشته باشند و در هر موقعیتی هم ممکن است دچار آشفتگی و بی‌ثباتی شوند. در ادامه دلایل بروز این بیماری را برای شما شرح می‌دهیم.

اختلال شخصیت مرزی با بی‌ثباتی تعریف می‌شود.

کودک آزاری در دوران کودکی

تجربه اتفاقات بدی که کودک از آن درکی ندارد می‌تواند در بزرگسالی و آینده او بسیار تاثیرگذار باشد؛ همین موضوع باعث می‌شود فرد درمورد روابط جنسی خود در آینده دچار مشکل و نگرانی شود و بی‌ثباتی در رفتار او نمایان گردد. در این مورد والدین باید توجه کنند تا کودکانشان قربانی کودک آزاری و سو استفاده‌های جنسی نشوند. علاوه بر این‌ها افراد می‌توانند با سکس تراپی و روان‌ درمانی مشکلاتی که در این زمینه دارند را برطرف کنند.

مورد تایید قرار نگرفتن احساسات و مهارت‌های کودک

کودکان در ابتدا توانایی درک اتفاقات اطراف خود و بروز احساسات به شیوه درست را ندارند و این وظیفه پدر و مادر است که کودکان خود را به طوری آموزش دهند که به راحتی بتوانند احساس خود را با شیوه صحیح و به اندازه بیان کنند. پس آموزش درست در دوران کودکی اولین چیزی است که اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این‌ها کودکان گاهی از خودشان احساسی را بروز می‌دهند و یا مهارتی را از خود نشان می‌دهند و از شما توقع دارند که به آن‌ها توجه کنید؛ همین نادیده گرفتن‌ها باعث می‌شود در آینده ضربه‌های جبران نا‌پذیری به کودک شما وارد شود.

عدم ثبات رفتاری مادر و پدر و تاثیرات آن بر کودک

مشکلات و روابط نادرست بین والدین می‌تواند دلیلی بر به وجود آمدن اختلال شخصیت مرزی در کودک آن‌ها شود. مشکلاتی مانند ترک شدن کودک توسط پدر یا مادر، تربیت چندگانه، طلاق و جدایی، مشکلات و دعوا، مرگ والدین، بد رفتاری والدین با کودکان، عدم وجود احساس امنیت، تنبیه کودک توسط والدین، دوری از اعضای خانواده و… از جمله مشکلاتی هستند که باعث به وجود آمدن BPD در کودکان می‌شوند. والدین می‌توانند برای برطرف کردن مشکلات در میان خود مشاوره خانواده و یا مشاوره ازدواج را در نظر بگیرند.

تمسخر کودک در زمانی که برای دیده شدن تلاش می‌کند

کودکان تمام رفتار و پاسخ‌های شما به رفتارشان را زیر نظر می‌گیرند و به اینکه شما به آن‌ها توجه کنید بسیار دقت می‌کنند. شما والدین باید همواره آن‌ها را تشویق کنید و به هیج وجه آن‌ها را نادیده نگیرید و یا مسخره نکنید زیرا همین موضوع باعث می‌شود کودکان شما در بزرگسالی دچار کمبود توجه و عدم اعتماد به نفس کافی شوند و در جامعه هم رفتار و عملکرد خوبی نداشته باشند. در صورتی که کودک یا نوجوان شما از مشکل کمبود اعتماد به نفس و یا استرس و اضطراب در جامعه رنج می‌برد؛ مراجعه به یک مشاور در زمینه مشاوره کودک و نوجوان می‌تواند موثر باشد.

اختلال شخصیت مرزی در ارتباط با ضربه‌های روحی است.

ضربه‌های شدید روحی در کودک و بزرگسالان

ضربه‌های روحی یکی از دسته عواملی هستند که بر سلامت روانی فرد تاثیر می‌گذارند؛ عواملی مثل از دست دادن عزیزان، جدایی از همسر یا دعوا و مخالفت بین زوج‌ها، ورشکستگی و… از جمله مواردی هستند که افراد ممکن است بعد از تجربه‌شان دچار مشکلات شدید روحی اعم از اضطراب و استرس، افسردگی و… شوند. شما می‌توانید در صورت داشتن هر کدام از این مشکلات در زمینه سلامتی روان به یک مشاور برای درمان افسردگی، وسواس و یا درمان استرس و اضطراب با نوروفیدبک مراجعه کنید.

عوامل ژنتیکی و هورمونی و روند رشد مغز

اگر فردی در اعضای خانواده با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کند؛ احتمال اینکه فرد دیگری در خانواده دچار این مشکل شود نیز وجود دارد. کم و زیاد بودن هورمون سرتونین در شادی و ناراحتی افراد تاثیر دارد و کمبود آن می‌تواند حتی باعث افسردگی نیز بشود. علاوه بر این‌ها روند رشد مغز و عدم رشد درست قسمت‌هایی که با احساسات مربوط هستند نیز در نوع مدیریت احساسات افراد تاثیر می‌گذارد.

درمان اختلال شخصیت مرزی

تشخیص و درمان اختلال شخصیت مرزی

اگر فردی از اطرافیان شما و یا حتی خود شما دچار مشکلاتی اعم از بی ثباتی، استرس و اضطراب مزمن، ترس از رها شدن و تنها ماندن، وابستگی شدید و… می‌باشد بهتر است برای درمان به یک مشاور و یا روان‌‌‌پزشک مراجعه کنید. درمان‌های رفتار درمانی، مشاوره فردی، نوروفیدبک درمانی و سایر درمان‌های روانشناختی می‌تواند در زمینه اختلال شخصیت مرزی به افراد مراجعه کننده کمک کنند. مرکز مشاوره و لورتا نوروفیدبک بیات با ارائه بروزترین و جدیدترین روش‌های درمانی تمام تلاش خود را می‌کند تا همه مراجعه کنندگان به سلامتی کامل برسند.

تماس با مرکز روانشناسی و لورتا نوروفیدبک بیات

درمان اختلال شخصیت مرزی در شیراز

درمان اختلال شخصیت مرزی یک دغدغه جدی برای افراد دارای این مشکل می‌باشد. مرکز مشاوره و لورتا نوروفیدبک بیات واقع در شیراز با حضور برترین مشاوران در زمینه بیماری‌های روانی می‌تواند بهترین گزینه انتخابی برای درمان افراد دارای مشکل اختلال شخصیت مرزی باشد. درمان این بیماری باعث می‌شود افراد بیشتر متوجه احساسات و عواطف خود در برخورد با اتفاقات و جریان‌های اطرفشان شوند و راحت‌تر با افراد دیگر ارتباط بگیرند. دکتر بیات با بررسی ریشه مشکل افراد مراجعه کننده بهترین نوع درمان را انجام می‌دهد.

سخن پایانی

در این مقاله درمورد اختلال شخصیت مرزی برای شما صحبت کردیم اختلال شخصیت مرزی یک حالتی از بیماری‌های روانی می‌باشد که تشخیص آن کمک زیادی به ادامه زندگی فرد و سلامت روان او می‌کند. این اختلال می‌تواند خفیف باشد و سریع درمان شود اما در برخی مواقع هم ممکن است آنقدری قوی باشد که حتی باعث آسیب رساندن به خود فرد و اطرافیان او شود.

به هر حال این بیماری باید توسط فرد متخصص مورد بررسی قرار بگیرد و درمان شود؛ به دلیل اینکه مشکلات سلامت روانی افراد را گوشه گیر و درمانده می‌‌کند پس در نتیجه درمان هرچه سریع‌تر آن به نفع خود فرد و اطرافیان او است. دکتر حسین بیات با سال‌ها تجربه در علم روانشناسی می‌تواند بیماری شما را با برترین روش‌های علمی درمان کند.

سئوالات متداول

اختلال شخصیت مرزی چیست؟

اختلال شخصیت مرزی چیزی بین اسکیزوفرنی و اختلالاتی مثل افسردگی و استرس و اضطراب است. در اغلب موارد مشکلات روانشناختی در افراد بر مشکلات روان‌پریشی غلبه دارد و همین موضوع خود وعده دهنده امید برای درمان این بیماری است.

چند دلیل بروز اختلال شخصیت مرزی چیست؟

ژنتیک و ارثی بودن این بیماری و یا ریشه داشتن این اختلال در دوران کودکی دو دلیل مهم بروز بیماری اختلال شخصیت مرزی است.

آیا نیاز است که بیماری شخصیت مرزی درمان شود؟

این بیماری باید توسط فرد متخصص مورد بررسی قرار بگیرد و درمان شود؛ به دلیل اینکه مشکلات سلامت روانی افراد را گوشه گیر و درمانده می‌‌کند پس در نتیجه درمان هرچه سریع‌تر آن به نفع خود فرد و اطرافیان او است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *