آیا استرس و ترس از جنگ واقعی است؟ آشنایی با راه‌های مقابله با آن

ترس از جنگ

ترس از جنگ امروزه و با توجه به وضعیت نابسامانی که در جهان وجود دارد؛ می‌تواند بسیاری از افراد را درگیر خود کند. مردم ایران نیز به دلیل اتفاقاتی که در کشور خود یا کشورهای همسایه‌شان در حال افتادن است؛ ممکن است به استرس جنگ دچار شوند. جنگ می‌تواند پیامدهای روانی بیشماری را برای مردم ایجاد کند و در صورتی که با راه‌های مقابله با آن آشنایی نداشته باشید؛ می‌تواند تاثیرات مخرب بیشتری داشته باشد. ترس از جنگ شامل نگرانی درمورد از دست دادن جان خود و عزیزان، مشکلات مالی و عدم آرامش می‌شود.

استرس و ترس از جنگ چیست؟

ترس از جنگ که با نام «فوبیا از جنگ» یا «اضطراب جنگ» نیز شناخته می‌شود، یک وضعیت روان‌شناختی است که با ترس یا ناراحتی شدید و غیرمنطقی مرتبط با احتمال یا وقوع جنگ مشخص می‌شود. معمولا این اضطراب و ترس در واکنش به اخبار و تصاویر مربوط به درگیری، تنش‌های نظامی و تهدید به جنگ ایجاد می‌شود. در یک نظرسنجی از انجمن روانشناسی آمریکا، 80 درصد از پاسخ دهندگان استرس قابل توجهی را به دلیل حمله روسیه به اوکراین تجربه کرده‌اند.

ترس از جنگ ممکن است با نگرانی مداوم درمورد امنیت عزیزان، اجتناب از اخبار یا بحث‌های مربوط به جنگ، کابوس‌ها یا افکار مزاحم در مورد سناریوهای جنگ خود را نشان دهد؛ که این‌ها تاثیرات روانی جنگ هستند. تاثیرات فیزیکی جنگ شامل افزایش ضربان قلب، تعریق، لرزش، اختلال در خواب، حالت تهوع و کابوس‌های شبانه باشد. استرس جنگ می‌تواند یک وضعیت ناتوان کننده باشد که به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره، روابط و رفاه روانی فرد تأثیر می‌گذارد؛ به همین دلیل آشنایی با راه‌های مقابله با آن ضروری است.

پیامدهای روانی جنگ

شناسایی نشانه‌های استرس جنگ

علائم استرس جنگ ممکن است به صورت تدریجی یا ناگهانی ایجاد شود و بر روی ذهن و بدن شما تاثیرات مخربی بگذارد. این علائم در هر فرد نستب به فرد دیگر متفاوت است؛ اما تعدادی از این علائم به صورت مشترک در همه افراد ایجاد می‌شود. علائم استرس و اضطراب معمولا پاسخ مناسبی به مشکلات زندگی است و به شما این نشانه را می‌دهد؛ که تهدیدهای پیش رو را جدی بگیرید، اما این در صورتی است که منجر به اختلال در زندگی شما نشود. پس از شناسایی نشانه‌ها می‌توانید درمان استرس و اضطراب ناشی از جنگ را شروع کنید.

در ادامه پیامدهای روانی جنگ و اختلالات فیزیکی که در افراد ایجاد می‌کند را بررسی خواهیم کرد.

پیامدهای روانی جنگ

  • نگرانی مداوم: فکر کردن مداوم به احتمال جنگ و عواقب آن.
  • رفتار اجتنابی: پرهیز از اخبار یا شرکت در گفتگوهای مربوط به جنگ.
  • کابوس یا افکار مزاحم: داشتن رویاهای مزاحم یا افکار مکرر در مورد سناریوهای جنگ.
  • بیش از حد هوشیار و مراقب بودن: فرد به طور مداوم محیط اطراف خود را بررسی می‌کند تا نشانه‌ای از خطر بیاید.
  • مشکل در خواب: بی‌خوابی یا اختلال در الگوی خواب به دلیل اضطراب در مورد جنگ.
  • تغییر در رفتار: کناره گیری از فعالیت‌های اجتماعی، افزایش تحریک پذیری یا نوسانات خلقی.
  • عملکرد ضعیف: مشکل در تمرکز، انجام وظایف روزانه یا حفظ روابط به دلیل اضطراب ناشی از جنگ.

پیامدهای جسمی ترس از جنگ

  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق و لرزش
  • مشکلات گوارشی
  • حالت تهوع
  • سرگیجه
  • سردرد و خستگی
  • از دست دادن اشتها
  • حملات پانیک: برای درمان حملات پانیک می‌توانید از دارو درمانی و روان درمانی استفاده کنید.

مقابله با ترس از جنگ

آیا امکان کنترل ترس از جنگ وجود دارد؟

پس از آشنایی با علائم ترس از حنگ می‌توانید با شناسایی برترین راه‌های مقابله با استرس و اضطراب جنگ از بروز آن جلوگیری کنید. راه‌های مختلفی برای مقابله با استرس جنگ وجود دارد که در ادامه 3 مورد از برترین راه‌ها را بررسی خواهیم کرد.

از اخبار دوری کنید

بی شک دوری از اخبار در شرایط حساس می‌تواند کار مشکلی باشد؛ اما مشاهده اخبار و رویدادهای مربوط به جنگ را تا حد امکان کاهش دهید تا عوامل تشدید کننده اضطراب را به حداقل برسانید. برای اینکه بتوانید مشاهده اخبار را کاهش دهید باید با این حقیقت روبه‌رو شوید که مطمئنن هر لحظه اتفاق جدیدی نمی‌افتد و شما در حال مشاهده اخبار تکراری در قالب جدید یا در خبرگذزاری‌های متفاوتی هستید.

مراقبت از خود در برابر ترس از جنگ 

مراقبت از خود در هر شرایطی می‌تواند به شما کمک کند تا وضعیت سلامت روان خود را بهبود بخشید. در فعالیت‌هایی شرکت کنید که باعث آرامش و تندرستی می‌شوند، مانند ورزش، مدیتیشن، تنفس عمیق یا تکنیک‌های ذهن آگاهی. درک بهتری از مسائل ژئوپلیتیکی، حل مشکلات و تلاش‌های ایجاد صلح به دست آورید تا احساس آگاهی و قدرت بیشتری داشته باشید. برای محافظت از رفاه ذهنی و آرامش ذهنی خود، مرز بحث‌ها یا قرار گرفتن در معرض موضوعات مربوط به جنگ را تعیین کنید.

دریافت کمک حرفه‌ای

گاهی اوقات ترس و استرس به قدری پیشرفت می‌کند؛ که کنترل آن از دست شما خارج می‌شود، در این زمان مراجعه به روانشناس خود و دریافت مشاوره می‌تواند تاثیر بسیار خوبی داشته باشد. با اجرای این استراتژی‌ها و جستجوی حمایت مناسب، افراد می‌توانند به طور موثر ترس خود را از جنگ مدیریت و کاهش دهند و سلامت روان و رفاه کلی خود را بهبود بخشند. در کلینیک روانشناسی بیات انواع روش‌های درمان استرس و اضطراب مربوط به جنگ یا مسائل دیگر وجود دارد؛ که می‌توانید از این روش‌ها استفاده کنید.

جمع‌بندی

فوبیا و ترس از جنگ یک مشکل واقعی است که می‌تواند عموم مردم را درگیر خود کند و مشکلات روحی و جسمی مخربی را ایجاد کند. درصورتی که بتوانید راه‌های مقابله با استرس جنگ را به صورت درست انجام دهید؛ می‌توانید تا مقدار زیادی استرس ایجاد شده را کنترل کنید. مراجعه به مراکز درمانی و دریافت کمک حرفه‌ای در شرایطی که این استرس از کنترل شما خارج می‌شود بهترین گزینه است. مشاوران به شما کمک می‌کنند تا ذهن خود را از جنگ و مشکلات آن دور کنید و بر روی زندگی خود تمرکز کنید.

سئوالات متداول

1_ آیا ترس از جنگ واقعی است؟

ترس از جنگ که با نام «فوبیا از جنگ» یا «اضطراب جنگ» نیز شناخته می‌شود، یک وضعیت روان‌شناختی است که با ترس یا ناراحتی شدید و غیرمنطقی مرتبط با احتمال یا وقوع جنگ مشخص می‌شود.

2_ پیامدهای روانی جنگ شامل چه مواردی می‌شود؟

نگرانی مداوم، رفتار اجتنابی، کابوس یا افکار مزاحم، بیش از حد هوشیار و مراقب بودن، مشکل در خواب، تغییر در رفتار و عملکرد ضعیف از پیامدهای روانی جنگ هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *