خود بیمار پنداری اینترنتی یکی از بیماریهایی است که به دلیل رشد و گسترش اینترنت در جهان شیوع پیدا کرده است. دنیای اینترنت زندگی انسانها را در جنبههای مختلف دستخوش تغییر و تحول کرده است. این تغییر و تحویل همیشه هم مثبت و در خدمت آسایش و آرامش انسانها نبوده است که یکی از جنبههایی که دستخوش تغییر قرار گرفته است نحوه کسب اطلاعات در مورد سلامتی است.
همه افراد بدون نیاز به مراجعه به پزشک و کتابهای پزشکی میتوانند به راحتی و با هزینه ناچیز در مورد علائم بیماریها و سلامتی خود اطلاعات کسب کنند که در برخی از افراد موجب ایجاد خود بیمار پنداری یا سایبرکندریا که اضطراب شدید در مورد سلامتی است، میشود.
خود بیمار پنداری اینترنتی (سایبرکندریا ) چیست؟
خود بیمار انگاری اینترنتی یکی از شاخه های هیپوکندریا یا همان اختلال اضطراب بیماری است که یک اختلال روانی محسوب میشود. سایبرکندریا حالت اضطرابی است که فرد به طور شدید و غیر منطقی نگران سلامت روانی و جسمانی خود است و علائم بیماری را در خود پیدا میکند.
برای همه ما این شرایط به وجود امده است که در پی سردرد و یا گوش درد و… علائم بیماری ها را در گوگل سرچ کنیم و این کار به هیچ عنوان اشتباه و یا نشانه داشتن بیماری سایبرکندریا نیست. برخی از افراد در پی سرچ علائم بیماریها بدترین بیماری را به خود نسبت میدهند و مضطرب میشوند، به طور مثال این افراد یک سردرد ساده را نشانه تومور مغزی میدانند و به شدت مضطرب و نگران میشوند.