اثر نوروفیدبک بر حافظه سالمندان

اثر نوروفیدبک بر افظه سالمندان

افزایش سن بر حافظه فرد تاثیرگذار است و رفته رفته با گذشت زمان فرد دچار مشکلاتی در یادآوری برخی موارد می‌شود. حتما خودتان یا اطرافیان شما در زندگی روزمره یا زندگی شغلی خود در یادآوری مسائل و اطلاعات با مشکل روبرو شده‌اید.‌این موضوع به ویژه در سالمندان بیشتر نمود پیدا می‌کند. یکی از راهکارهایی که بر تحکیم حافظه در سالمندان تاثیر گذار است، نوروفیدبک می‌باشد. در این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد اثر نوروفیدبک بر حافظه سالمندان با شما صحبت کنیم و درباره افزایش توجه و حافظه در سالمندان با نوروفیدبک بیشتر بدانیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

بررسی اثر نوروفیدبک بر حافظه سالمندان

یکی از مهمترین فواید نوروفیدبک، بهبود حافظه افراد می باشد. به مرور زمان و با افزایش سن، عملکردهای امواج مغزی در انسان به لحاظ کارآیی افت می‌کند و کمتر می‌شود. از طرفی عملکرد صحیح امواج مغزی تتا با حافظه کوتاه مدت و کار ارتباط دارد. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که نوروفیدبک در بهبود عملکرد حافظه افراد تاثیرگذار است. در حال حاضر برای کمک به کاهش آلزایمر و کاهش شناختی و مقابله با آن از چندین دارو استفاده می‌شود.

طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که نوروفیدبک در جهت‌دهی به حافظه انسان‌ها پیشرفت قابل توجهی ایجاد کرده است. در واقع افزایش توجه و حافظه در سالمندان با نوروفیدبک امری مشخص شده می‌باشد. به طور کلی توانایی به خاطر سپردن جزئیات مربوط به محیط و جهت‌گیری مکانی در یک بازه زمانی خاص به کمک نوروفیدبک میسر شده است.

لازم به ذکر است که اثر نوروفیدبک بر تحکیم حافظه در سالمندان وهم در جوانان، هر دو مشخص شده است. بهبود توجه و عملکرد حافظه فعال و فعالیت تتا در حالت استراحت برای بزرگسالان نیز از دیگر اثر نوروفیدبک بر حافظه سالمندان می‌باشد.

نحوه عملکرد نوروفیدبک بر تحکیم حافظه در سالمندان

به کمک روش نوروفیدبک، ناهماهنگی در امواج مغزی مشخص می‌شود و از این طریق نوروتراپیست، امواج مغزی را هدایت و به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند. در واقع این روش با آموزش و شرطی کردن مغز سعی در بهبود اختلالات مغزی دارد. امواج مغزی در دستگاه نوروفیدبک دریافت، ثبت و تحلیل می‌شوند. سپس نوروتراپیست تشخیص می‌دهد که کدام امواج مغزی و در کدام ناحیه سر در شرایط استاندارد خود نیست و دچار اختلال می‌باشد.

در مرحله بعد تحلیل‌ها به صورت فیدبک صوتی یا تصویری بر روی کامپیوتر به بیمار نشان داده می‌شود. به عنوان مثال فیدبک به صورت انیمیشن برای بیمار پخش شود. در ادامه شخص بیمار با نگاه کردن به صفحه مانیتور رو به روی خودش، برای ایجاد تغییرات در انیمیشن مورد نظرش تلاش می‌کند. مابقی انیمیشن فقط در صورتی نمایش داده می‌شود که شخص امواج مورد نظر نوروتراپیست را فعال کند.

در ادامه مقاله به چگونگی عملکرد و اثر نوروفیدبک بر حافظه سالمندان می‌پردازیم.

افزایش توجه و حافظه در سالمندان با نوروفیدبک

اندازه گیری کارایی مغز

با کمک بهره‌گیری از یک فناوری پیشرفته با نام الکتروانسفالوگرام کمی یا qEEG به منظور اندازه‌گیری و تجزیه و تحلیل جریان الکتریکی در هر لوب مغز استفاده می‌شود. در ادامه مشکلات احتمالی بررسی می‌شوند. به عنوان مثال چنانچه مشکلات حافظه شخص در نتیجه عدم تعادل در امواج تتا باشد، آن را پیدا خواهد کرد.

آموزش به مغز

در مرحله بعد با هدف کارایی بیشتر، مجددا به مغز آموزش داده می‌شود. در این پروسه، پس از اتمام و پایان اندازه گیری‌ها ، یک پروتکل آموزش شخصی به منظور بهبود هرگونه عدم تعادل اساسی به شخص ارائه می شود. کافیست شخص با آرامش روی صندلی نشسته و حسگرها به او متصل شود. این حسگرهای نصب شده، امواج مغزی فرد را اندازه‌گیری می کنند. سپس تجهیزات بر اساس نتایج به دست آمده از هر فرد بازخورد صوتی و تصویری را ارائه می‌دهد.

نهایتا بدون اینکه حتی قرص یا دارویی مصرف شده باشد، به کمک نوروفیدبک مسیرهای عصبی جدیدی در مغز شخص ایجاد می‌شود. این مسیرهای سالم، دریچه ورود به دقت و عملکرد بهتر ذهنی هستند.

آیا نوروفیدبک عوارض جانبی هم دارد؟

اکنون که با اثر نوروفیدبک بر حافظه سالمندان آشنا شدیم، این سوال مطرح می‌شود که آیا نوروفیدبک عوارض جانبی هم دارد؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که با توجه به اینکه نوروفیدبک فقط گیرنده امواج مغزی است و هیچ موج یا پالسی را به سر شخص وارد نمی‌کند، لذا تا به حال هیچ عارضه جانبی گزارش نشده است. بهبود فراموشی، تغییرات رفتاری، سرگردانی و زوال شناخت، بهبود عملکردهای شناختی، اضطراب، خلق، گفتار، بهبود تمرکز و توجه و کیفیت کلی زندگی همگی از جمله تاثیرات و اثر نوروفیدبک بر حافظه سالمندان می‌باشد.

لازم به ذکر است که گفته شود که نوروفیدبک طی جلسات منظم، می‌تواند بیماری را تا دو سال به تعویق اندازد. بنابراین تقویت و افزایش حافظه در سالمندان با نوروفیدبک امری امکان‌پذیر است.

اثر نوروفیدبک بر تحکیم حافظه در سالمندان

نوروفیدبک بر چه بیماری‌هایی تاثیرگذار است ؟

اثر نوروفیدبک بر حافظه سالمندان مشخص شده است. البته متذکر می‌شویم که درمان با نوروفیدبک تنها در مورد بعضی اختلالات کاربرد دارد. تشخیص این موضوع نیز بر عهده درمانگر معالج می باشد.

افزایش توجه و حافظه در سالمندان با نوروفیدبک در موارد زیر موثر می‌باشد.

  • تقویت حافظه و تمرکز و توجه
  • کاهش استرس
  • کاهش اضطراب
  • افزایش خلاقیت
  • پیشرفت تحصیلی
  • بهینه سازی تصمیم گیری و عملکرد
  • ارتقاء توانمندی ها و مهارت های مختلف ذهنی و شناختی
  • افزایش هماهنگی جسم و بدن خصوصا در ورزشکاران
  • افزایش توانمندی های هنری از جمله در موسیقی

مقاله پیشنهادی: علل و درمان ترس از مرگ در سالمندان

اهمیت توجه به سالمندان

امروزه تعداد و جمعیت سالمندان در سراسر دنیا رو به افزایش است. سلامت این قشر از جامعه اهمیت زیادی دارد. پیشرفت‌های زیادی در زمینه مراقبت از افراد در دوره سالمندی، بهبود سلامت عمومی و بالا رفتن استانداردهای زندگی آن‌ها ایجاد شده است. با افزایش سن، ساختار مغز تغییر می‌یابد. تحقیقات زیادی در زمینه جلوگیری از تضعیف عملکرد شناختی در بسیاری از سالمندان انجام گرفته است.

محققان به دنبال یافتن داروهایی هستند که بتواند از تضعیف حافظه در سالمندان جلوگیری کند. به علاوه آن‌ها همچنین رویکردهای دیگری را نیز مطرح کرده اند. مثلاً ورزش تأثیر قابل توجهی در بهبود عملکرد ذهنی سالمندان دارند. برنامه های آموزشی شناختی نیز می‌توانند حافظه کاری و عملکرد اجرایی را بهبود بخشند.

معرفی مرکز درمان نوروفیدبک در شیراز

مرکز مشاوره و نوروفیدبک بیات اولین مرکز نوروفیدبک در شیراز است. این مرکز با برخورداری از مشاوران باتجربه و تجهیزات بسیار پیشرفته توانسته است رضایت مراجعین خود را کسب نماید. به همین علت افراد زیادی حتی از سراسر ایران برای درمان با نوروفیدبک به مرکز مشاوره و نوروفیدبک بیات مراجعه می‌کنند. بیوفیدبک و نوروفیدبک به راحتی می‌تواند انواع اختلالات بیماران را درمان کند و به فرد زندگی نو هدیه دهد. شما می‌توانید جهت درمان با نوروفیدبک به کلینیک تخصصی نوروفیدبک بیات مراجعه کرده و اقدامات روان درمانی لازم را دریافت نمایید.

 

تماس با مرکز روانشناسی و لورتا نوروفیدبک بیات

جمع‌بندی

یکی از مسائل جوامع امروزی، سالمندی و مشکلات شناختی این دوران است. مشکلات مربوط به حافظه در افراد مسن یکی از شایع‌ترین مسائلی است که این افراد با آن روبرو می‌شوند. در ساعات بیداری نوسانات موج تتا بر تحکیم حافظه تاثیرگذار است. تحقیقات نشان داده است که مغز انسان حتی در دوران سالمندی نیز آموزش‌پذیر است. بنابراین می‌توان گفت که نوروفیدبک با پروتکل افزایش موج تتا با سطح بهبودی در ارتباط است و افزایش توجه و حافظه در سالمندان با نوروفیدبک امری شدنی است.

چنانچه شما یا اطرافیان شما برای تقویت حافظه و یا پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت آلزایمر نیاز به مشاوره و یا انجام نوروفیدبک دارید، می‌توانید از طریق سایت دکتر بیات با مرکز مشاوره ما ارتباط برقرار کرده و برای رزرو وقت اقدام کنید. همچنین از طریق شماره تماس 6472719-0713 می‌توانید به راحتی با ما در ارتباط باشید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *