وقتی کودکان با مفاهیم شمارش، پول، قیمت، مقایسه کردن و ارزشگذاری اشیا آشنا میشوند، میتوانند پول توجیبی دریافت کنند؛ زمانیکه کودک تشخیص دهد در ازای پرداخت مبلغ مشخصی پول میتواند کالا یا خدمات مشخصی دریافت کند میتوان به او پول تو جیبی داد.
آشنا کردن کودک با مفهوم شمارش :
برای شروع میتوانید مقادیر اندک و مشخصی از پول را برای خرید چیز خاصی در اختیار کودک قرار دهید؛ پول تو جیبی موجب تقویت استقلال و اعتماد به نفس کودک میشود و به او می آموزد که چگونه پول هایش را خرج کند، چگونه پس انداز کند و حتی چگونه بذل و بخشش کند، از همه مهم تر اینکه کودک یاد میگیرد گاهی برای رسیدن به خواستههای بزرگتر از خواستههای کوچکترش چشم بپوشد.
به نظر میرسد بهترین سن برای آغاز پول تو جیبی دادن به بچهها همان سنین مدرسه باشد، زیرا آنقدر بزرگ شدهاند که مفهوم و ارزش پول را بفهمند و بتوانند مسئولیت پول هایشان را قبول کنند؛ اشتباه بزرگی که برخی از والدین مرتکب میشوند این است که گمان میکنند پول تو جیبی جایزه یا دستمزد کودک است.
برخی از والدین اگر کودک تکالیفش را به موقع انجام دهد بیشتر به او پول میدهند و اگر کوتاهی کند نمیدهند، در حالیکه پول تو جیبی نه تشویق است، نه تنبیه و نه اهرم فشار، بلکه فقط راهکاری برای آموزش مدیریت دخل و خرج است، شارژ کردن زود هنگام جیب کودک هم اشتباه است و تمام کارکرد آموزشی پول تو جیبی را از بین میبرد.