روان‌درمانی چیست؟

روان‌درمانی چیست؟

حسین بیات روان شناس بالینی، دوره دکترای تخصصی روان شناسی سلامت

روان درمانی راهی است برای کمک به افرادی که دچار انواع بیماریهای روانی هستند. روان درمانی در منابع دیگر تحت عنوان روانشناختی و یا صحبت درمانی هم نامیده می شوند.

روان‌درمانی  راهی است برای کمک به افرادی که دچار انواع بیماریهای روانی هستند. روان‌درمانی در منابع دیگر تحت عنوان روانشناختی و یا صحبت درمانی هم نامیده می شوند. روان درمانی علائم مشکل زا از نظر روانی را حذف یا کنترل می کند.

روان درمانی چیست؟

رواندرمانی راهی برای کنترل مشکلات روانی فرد است.  رواندرمانی مشکلات مهمی را حل یا کنترل میکند. مشکلات مهمی همچون:

  • احساس درماندگی و غم و اندوه طولانی‌مدت.
  • ناتوانی در حل مشکلات شخصی علیرغم کمک خانواده و دوستان.
  • کنارآمدن فرد با زندگی.
  • افراد تحت تاثیر آسیب های روانی.
  • اختلالات خاص روانی .

چه زمانی نیاز به روان درمانی داریم؟

متاسفانه در مورد روان درمانی در کشور ما تصورات غلطی وجود دارد. بسیاری از مردم در پاسخ به این سوال می گویند که ما  دیوانه نیستیم و نیازی به روان درمانی نداریم. این افرادحتی اگر بدانند که از نظر روانی مشکل دارند، تمایلی به مراجعه برای رواندرمانی ندارند. اگر یک سری مشکلاتی  در زندگیتان را تجربه می کنید که  مانند سابق از زندگیتان لذت نمی برید برای رواندرمانی مراجعه نمایید.

جلسات روان درمانی

جلسات روان درمانی با توجه به شرایط فرد به گونه های مختلفی انجام می پذیرد. هدف از این درمانها بهتر کردن حال فرد و بالابردن کیفیت زندگی او می باشد. این جلسات را میتوان در محیط های فردی، گروهی یا خانوادگی انجام پذیرد. مدت زمان این جلسات هم با توجه به فرد متفاوت می باشد. معمولا جلسات به صورت هفته ای یکبار و بمدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه انجام می پذیرد.

صحبتهای درون جلسه و حفظ اعتماد بین فرد و روانشناس از واجبات این جلسات می باشد.

آیا روان‌درمانی تاثیر دارد؟

در سرتاسر دنیا تحقیقات زیادی در این باره انجام شده است. نتیجه جالبی که وجود دارد این مسئله است که اکثر افرادی که رواندرمانی را انجام داده اند، از شر مشکلات خود راحت شده اند. ثابت شده که رواندرمانی منجر به بهبود رفتار و کنترل عواطف می شود. برای اینکه رواندرمانی در بین افراد بیشترین تاثیر را داشته باشد، باید در آن مشارکت داشته باشند. این افراد باید برنامه ی درمان را دنبال کنند.

سخن پایانی

اگر دیدید که کیفیت زندگی خود یا عزیزانتان چندان مانند سابق نیست، کاری به حرف مردم نداشته باشید. برای روان درمانی مراجعه نمایید. کیفیت زندگی شما به دیگران مربوط نیست. انسان یکبار زندگی میکند، بنابراین سعی کنید در صورت پدیدآمدن کوچکترین مشکلی حتما به روانشناس مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *