تحلیل تست شخصیت شناسی نئو(NEO)

تست شخصیت شناسی نئو

تست شخصیت شناسی نئو یکی از تست‌های معتبر و پرکاربرد شخصیت شناسی است که در تمام جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. تست نئو در شناخت فردی، آزمون‌های استخدامی، مشاوره ازدواج و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر کاربردهای گفته شده از تست نئو در تشخیص سلامت روان نیز توسط روان‌پزشکان و مشاوران استفاده می‌شود. تست شخصیت شناسی نئو پنج صفت اصلی و مهم را در شخصیت انسان بررسی می‌کند که شامل برون گرایی، روان رنجوری یا عصبانیت، با وجدان بودن، گشودگی تجربه و توافق پذیری می‌شود. بررسی این صفت‌ها می‌تواند اجتماعی بودن، ریسک پذیر بودن، تعادل عاطفی و … را بررسی کند.

تست شخصیت شناسی نئو چیست؟

تست شخصیت شناسی نئو یک آزمون شحصیت شناسی است که مانند تست شخصیت MBTI بسیار معتبر و پرکاربرد است. این آزمون اطلاعات زیادی درمورد شخصیت انسان که شامل نظم و شایستگی، مهارت اجتماعی، خویشتنداری و میزان عملکرد ذهن می‌شود را می‌تواند در اختیار ما قرار دهد. تست شخصیت NEO به دلیل اینکه بسیار دقیق است؛ توسط روانشناسان در تشخیص و درمان افسردگی و انواع بیماری‌های روانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این تست برای آزمون‌های استخدامی و شایستگی شغلی نیز استفاده می‌کنند.

تست نئو 5 صفت شخصیتی در انسان را مورد بررسی قرار می‌دهد. این پنج صفت شامل برون گرایی، روان رنجوری یا عصبانیت، با وجدان بودن، گشودگی تجربه و توافق پذیری می‌شوند؛ که میزان آن‌ها در تست نئو بررسی می‌شود. تست شخصیت شناسی نئو دو نوع مختلف دارد. یکی از تست‌های نئو که NEO-PIR نام دارد دارای 240 سئوال است و علاوه بر 5 صفت شخصیتی، زیر مجموعه‌های آن را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد. NEO-FFI نوع دیگر تست نئو است که دارای 60 سئوال است و فقط 5 صفت اصلی را بررسی می‌کند.

تست شخصیت شناسی نئو چه عواملی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد؟

5 صفتی که تست نئو ارزیابی می‌کند

در این بخش می‌خواهیم صفت‌هایی را که تست شخصیت شناسی نئو مورد ارزیابی قرار می‌دهد با یکدیگر بررسی کنیم. همان طور که اشاره شد تست نئو صفت‌هایی شامل برون گرایی، روان رنجوری یا عصبانیت، با وجدان بودن، گشودگی تجربه و توافق پذیری را بررسی می‌کند و در هر کدام نمره مشخصی به فرد می‌دهد. هر کدام از صفت‌ها تحلیل خاص خود را دارند و کم و زیاد بودن نمره آن‌ها نشان دهنده موضوع خاصی است؛ مثلا صفت روان رنجوری میزان تعادل عاطفی افراد را نشان می‌دهد و درصورتی که نمره پایینی داشته باشد یعنی فرد از نظر عاطفی تعادل دارد.

روان رنجوری

روان رنجوری یکی از 5 صفت مورد بررسی است که میزان تعادل عاطفی افراد و اینکه چقد تحت تاثیر استرس قرار می‌گیرند را بررسی می‌کند. نمره بالا در این صفت نشان دهنده تمایل افراد به مسائل منفی مانند ترس، غم و خجالت … است و نشان می‌دهد که فرد حساس، عصبی، نگران و مستعد تاثیرات استرس است. اما اگر نمره روان رنجوری پایین باشد فرد تعادل عاطفی بیشتری دارد و آرام و مطمئن است. فردی که روان رنجوری پایینی دارد به خوبی می‌تواند با شرایط استرس زا کنار بیاید.

روان رنجوری شش جنبه دارد که شامل:

  • اضطراب
  • خشم / خصومت
  • افسردگی
  • خودآگاهی
  • تکانشگری
  • آسیب پذیری در برابر استرس

برون گرایی

برون گرایی در تست شخصیت شناسی نشان دهنده میزان تعامل فرد با دیگران و میزان اجتماعی بودن فرد است. اگر برون گرایی امتیاز بالایی داشته باشد یعنی فرد از قرارگیری در موقعیت‌های اجتماعی بزرگ لذت می‌برد و فرد پرانرژی، توجه‌جو، هیجانی و قاطع است. اما اگر نمره پایینی در برون گرایی کسب شود به این معنی است که فرد محتاط، مستقل و خوددار است و می‌تواند گوشه گیر به نظر بیاید. افرادی که برون گرایی پایینی دارند پس از قرار گیری در موقعیت‌های اجتماعی نیاز به زمان برای بهبود دارند.

برون گرایی شش جنبه دارد که شامل:

  • صمیمیت
  • جمع گرایی
  • قاطعیت
  • هیجان خواهی
  • فعالیت
  • هیجان مثبت

گشودگی به تجربه

این صفت نشان دهنده میزان تمایل افراد به تجربه کردن اتفاقات مختلف است. اگر فردی در گشودگی به تجربه امتیاز بالایی داشته باشد دارای قوه تخیل فعال، مبتکر، علاقه‌مند به زیبایی شناختی و داشتن روحیه هنری، ماجراجو و تنوع طلب است. اما اگر امتیاز گشودگی به تجربه پایین باشد به این معنی است که فرد قابل اعتماد است و معمولا عملکرد ثابتی دارد. این افراد تغییر را دوست ندارند و در تجربه کردن اتفاقات جدید بسیار محتاط هستند.

گشودگی به تجربه شش جنبه دارد که شامل:

  • تخیل
  • زیبایی شناسی
  • عواطف
  • فعالیت
  • عقاید
  • ارزش ها

سازش پذیری یا توافق پذیری

افرادی که توافق پذیری بالایی دارند در رفتار با دیگران احساس همدردی بیشتری دارند و علاقه دارند که به دیگران کمک کنند. توافق پذیری در واقع نوع روابط افراد با دیگران را نشان می‌دهد و دلسوز بودن، قابل اعتماد بودن، گوشیه گیر بودن و مشکوک بودن انسان را مشخص می‌کند. اگر این ویژگی در شما امتیاز پایینی داشته باشدبه این معنی است که شما تحلیلگر و رقابتی هستید و به دیگران به سختی اعتماد می‌کنید و به نیت آن‌ها شک دارید. هر چه توافق پذیری شما بیشتر باشد در کارهای گروهی توانایی بیشتری دارید.

توافق پذیری شش جنبه دارد که شامل:

  • اعتماد
  • سادگی
  • همدردی
  • تبعیت
  • تواضع
  • درک دیگران

وظیفه شناسی یا با وجدان بودن

صفت وظیفه شناسی یکی از صفاتی است که تست شخصیت شناسی نئو مورد ارزیابی قرار می‌دهد و نشان دهنده قابل اعتماد بودن و نظم فرد است. اگر فردی در این صفت نمره بالایی کسب کند یعنی فردی هدفمند، با اراده و مصمم است. این فرد به جزئیات توجه زیادی می‌کند و سخت کوش است. اما نمره پایین در این صفت نشان دهنده افرادی است که در رسیدن به اهدافشان تلاش زیادی نمی‌کنند و بی دقت و بی نظم هستند. معمولا به این افراد نمی‌توان اعتماد کرد.

تاریخچه تست شخصیت شناسی نئو

تاریخچه تست شخصیت شناسی نئو

تست شخصیت شناسی نئو در دهه هفتاد میلادی توسط دو محقق با نام‌های رابرت مک کری و پال کاستا تهیه شد که با نام NEO-I شناخته می‌شد و سه بعد روان رنجوری، برون گرایی و باز بودن در برابر تجربه را مورد بررسی قرار می‌داد. تست شخصیت نئو در سال‌های بعد مورد بررسی بیشتر قرار گرفت  دو بعد دیگر وظیفه شناسی یا با وجدان بودن و سازگاری نیز به آن اضافه شد و تست تکمیل شد و نام آن NEO-PIR قرار گرفت.

نسخه جدید تست و تغییراتی که در آن ایجاد شد؛ باعث شد که تست برای سنین پایین‌تر نیز قابل استفاده باشد و افراد بالای 10 سال و حتی افرادی که به اختلال یادگیری دچار هستند می‌توانند از این تست استفاده کنند. تست شخصیت NEO در ابتدا برای بزرگسالان طراحی شده بود ولی با گذشت زمان مفید و موثر بودن آن برای افراد با سنین پایین‌تر نیز مشخص شد. تست شخصیت نئو و تست MMPI که تستی برای سنجیندن سلامت روان است، توسط پزشکان، روان‌شناسان، مشاوران و روان‌پزشکان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تماس با مرکز روانشناسی و لورتا نوروفیدبک بیات

کاربرد تست شخصیت شناسی نئو

انسان با استفاده از تست‌های شخصیت شناسی به دنبال شناخت بیشتر خود است و تست شخصیت NEO یکی از بهترین و دقیق‌ترین تست‌های شخصیت شناسی است. تست‌های شخصیت شناسی زیادی در اینترنت وجود دارد که می‌تواند کاملا غیرعلمی باشد پس باید از تست شخصیت مناسبی استفاده کرد.

تست‌های شخصیت شناسی مانند تست نئو برای خود شناسی و افزایش توانمندی فردی، مشاوره شغلی و استخدام نیرو، مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج و مشکلات ارتباطی و در پژوهش‌ها و مطلاعات علمی استفاده می‌شود. تست‌های شخصیت شناسی موجود می‌توانند برای شناخت فرد و یا شناخت بیماری‌ها و سلامتی روان فرد مورد استفاده قرار بگیرند. تست نئو مانند تست رورشاخ می‌تواند برای بررسی سلامت روان توسط افراد متخصص مورد استفاده قرار بگیرد.

جمع بندی

تست شخصیت شناسی نئو برای بررسی شخصیت و سلامت روان افراد در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر می‌خواهید بهترین تحلیل از تست شحصیت شناسی خود دریافت کنید می‌توانید به مرکز روانشناسی بیات مراجعه کنید. در این مرکز انواع تست‌های شخصیت شناسی توسط افراد متخصص برگزار شده و علمی‌ترین تحلیل‌های ممکن برای آن در نظر گرفته می‌شود. درصورتی که می‌خواهید از ویژگی‌های شخصیتی خود مطلع باشید می‌توانید از طریق صفحه تماس با ما برای رزرو وقت اقدام کنید.

سئوالات متداول

1_ پنج صفتی که در تست نئو مورد ارزیابی قرار می‌گیرد کدامند؟

پنج صفت شامل برون گرایی، روان رنجوری یا عصبانیت، با وجدان بودن، گشودگی تجربه و توافق پذیری می‌شوند؛ که میزان آن‌ها در تست نئو بررسی می‌شود

2_ تست شخصیت شناسی نئو برای چه سنینی مناسب است؟

تست شخصیت NEO در ابتدا برای بزرگسالان طراحی شده بود ولی با گذشت زمان مفید و موثر بودن آن برای افراد با سنین پایین‌تر نیز مشخص شد. افراد بالای 10 سال و حتی افرادی که به اختلال یادگیری دچار هستند می‌توانند از این تست استفاده کنند.

3_ کاربرد تست شخصیت شناسی نئو چیست؟

تست نئو برای خود شناسی و افزایش توانمندی فردی، مشاوره شغلی و استخدام نیرو، مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج و مشکلات ارتباطی و در پژوهش‌ها و مطلاعات علمی استفاده می‌شود. از این تست برای بررسی سلامت روان نیز استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *