دوست خیالی کودکان

دوست خیالی

حسین بیات روان شناس بالينی، دوره دكترای تخصصی روان شناسی سلامت

معمولا کودکان بخصوص کودکان در سنین ۳ تا ۴ سال برای خود یک دوست خیالی ایجاد میکنند.

معمولا کودکان بخصوص کودکان در سنین ۳ تا ۴ سال برای خود یک دوست خیالی ایجاد میکنند. این کودکان با دوست خود می گویند و می خندند. شاید ساعتها در یک گوشه با دوست خود باشند. معمولا این دوست خیالی تا سن ۱۰ – ۱۲ سالگی همراه کودک می باشد. در برخی شرایط ممکن است بعد از این سن هم این دوست همراه کودک باقی بماند. در این مطلب راجع به این مسئله از زبان دکتر حسین بیات روانشناس در شیراز صحبت خواهیم نمود.

دوست خیالی فرزند شما می تواند کسی باشد که:

  • با کودک شما بازی می کند.
  • در مورد کودک قضاوت نمی کند.
  • خاص است و فقط به فرزند شما تعلق دارد.
  • به کودک شما گوش می دهد و از او پشتیبانی می کند.
  • کارهایی را انجام می دهد که فرزند شما قادر به انجام آنها نیست.
  • فرزند شما در قبال صحبت ها و کارهای دوست خیالی خود مسئول است

 

مزایای داشتن دوست خیالی

 کمک به گسترش دایرهٔ لغات در صحبت کردن

طبق بررسی های انجام شده کودکان در هنگام صحبت با دوست خیالی خود از واژگان جدید بیشتری استفاده می کنند.

 کودک شما همیشه همبازی دارد

امروزه با توجه به شرایط اجتماع معمولا پدر و مادر زمانی برای بازی با کودک خود ندارند. بهمین دلیل از مزیتهای این دوست خیالی همین مسئله است که کودک کمبود پدر و مادر را در این زمینه حس نمی کند.

 بهبود مهارت‌های اجتماعی با کمک دوست خیالی

کودک با تعامل با این دوست خود میتواند مهارت های اجتماعی را تمرین کند. گاهی اوقات کودک برای دوست خود حتی سخنرانی هم می کند. این مسائل به کودک اجازه می دهد تا بتواند احساسات دیگران را بهتر درک نماید.

 افزایش اعتماد به نفس کودک

این که همیشه یکی در همه شرایط با شما بماند باعث دلگرمی زیادی می گردد. این مسئله باعث می شود که فرد با اععتماد بنفس بالاتری وارد میدان گردد.

 

معایب داشتن دوست خیالی

 انجام کارهای خطرناک توسط کودک

این دوست خیالی  همیشه یک دوست مهربان فوق العاده خوب نیست. ممکن است یک دوست بدجنس همراه با کلی شیطنت خطرناک باشد. در صورتی که والدین متوجه این مسئله شدند که دوست کودک او را به سمت کارهای نامتعارف می برد سریعا برای رفع این مشکل به یک متخصص روانشناس کودک مراجفه نمایند.

 کودک از جامعه کناره‌گیری می کند

ممکن است اینقدر مصاحبت با دوست خیالی برای کودک دلچسب باشد که دیگر نیازی به جامعه پیدا نکند. این مسئله بسیار خطرناک می باشد. چراکه ممکن است کودک جامعه گریز گردد.

 کودک ساکت می شود

گاهی ممکن است کودک تمایل داشته باشد که با دوست خیالی خود در سر خو صحبت کند. بهمین دلیل اغلب مواقع این کودکان در یک جا ساکت می نشینند و با دوست خود صحبت میکنند. در این حالت باید با آرامش با کودک خود صحبت نمایید و اورا به گفتگو وادار نمایید. بعنوان مثال از کودکتان بخواهید که شما را با دوست خود آشنا کند.

 وقتی دوست خیالی کودک از بین نخواهد رفت

همانگونه که در مقدمه گفتیم معمولا هر کودک نهایتا پنج ماه با دوست خود صحبت میکند و بعد از آن مدت دوست او از بین می رود. ولی ممکن است این مدت زمان بیش از این مدت گردد. به طور کلی اگر بیش از سه سال طول کشید بهتر است سریعا به یک روانشناس متخصص مراجعه نمایید.

برخورد والدین با دوست خیالی کودکان

دوست خیالی کودک را بپذیرید

کودک خود را تحت فشار قرار ندهید که دوست خود را رها کند و به جمع بیاید. این مسئله وابستگی کودک به دوست خودرا بیشتر میکند. شما باید به آرامی دوست او را قبول نمایید.

با دوست کودکتان تعاملی نداشته باشید

اگر کودکتان از شماخواست که نظر دوست او را در مورد مسئله ای بدانید، به او بگویید که نظر خود کودک برای شما مهم است نه نظرات دوست او.

سایر موارد

مراقب باشید بیش ازحد به دوست خیالی کودک تان توجه نکنید

دوست خیالی را تنبیه نکنید

کودک خود را سرزنش نکنید

زمینه ای فراهم نمایید که کودک با کودکان دیگرتعامل بیشتری داشته باشد

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *